OSTALOREGIJAVIJESTIZDRAVLJE

DOBRA VIJEST Nulti pacijent u Srbiji još ima dovoljan broj antitijela

Igor Ðantar iz Bačke Topole, prva osoba, odnosno nulti pacijent kojoj je u Srbiji potvrđen koronavirus, kaže da se godinu dana kasnije osjeća dobro i da sada nema nikakve tegobe.

Njemu je virus potvrđen 6. ožujka 2020. Kako kaže, bio je nedavno na kontroli i još ima dovoljan broj antitijela. Međutim, ističe kako će se, čim bude potrebno, svakako cijepiti. Prisjeća se da je prvih nekoliko tjedana medijska pažnja bila okrenuta prema njemu i da je on tada bio u veoma lošem stanju.

Ističe da se objavljvanjem njegovih osobnih podataka mediji nisu obazirali na njegova, niti ljudska prava njegove obitelji. Bio je hospitaliziran, a prisjeća se da je poslije izlaska iz bolnice bio veoma slab i umoran, dok mu je za potpunu regeneraciju pluća, zbog jake upale, trebalo nekoliko mjeseci.

“Činjenica da sam nulti pacijent u Srbiji mi je promijenila život u tom smislu, kao i ostalim ljudima u zemlji – svi smo mi shvatili za vrijeme pandemije da je zdravlje najveće blago u životu i da bolest može za tren oka da nam promijeni sve”, kazao je Đantar, prenose srbijanski mediji.

Takva popularnost, ističe, nikome ne treba. Ipak, kao jedino dobro u svemu tome, vidi to što je mogao da podijeli iskustvo sa drugima, kada je broj oboljelih počeo naglo da raste.

www.medjugorje-news.com/

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er