SVJEDOČANSTVA

Igor je imao 3% šanse da preživi: “Shvatio sam da me Bog spasio”

Igor je imao 3% šanse da preživi: “Shvatio sam da me Bog spasio”! Igorov život godinama je obilježen patnjom i boli. Ukrajinu je napustio 2014. na početku rata u Donbasu i preselio se u Poljsku, gdje je pokušao krenuti ispočetka. No, novi početak u stranoj zemlji bez poznavanja jezika pokazao se vrlo teškim.

Nije imao novca, obitelji, podrške. “Bio sam potpuno bez novca, sve je postalo pitanje preživljavanja”, priča Igor za Aleteiu. Kršten u pravoslavnoj crkvi, Igor nije prakticirao vjeru i nije se puno molio. S vremena na vrijeme jednostavno je ušao u otvorenu crkvu, sjeo na klupu i molio koliko god je mogao, gonjen sumnjama i patnjom. Jednog dana, kaže, “Ušao sam u crkvu. Molila sam za pomoć i pomoć je stigla. Novac mi je posudio dečko od kojeg to uopće nisam očekivao.” U tom trenutku Igor još nije bio svjestan da je ta pružena ruka zapravo Božja pomoć.

Za Božić 2020. Igor je ponovno bio sam i bez novca. “Bilo je tako bolno biti sam u to vrijeme”, priznaje. “Bio je dan prije Božića i svi su slavili sa svojim obiteljima dok je moja bila daleko. Uhvatila me velika tuga. Rekao sam sebi da me je Bog napustio”, priznaje. Ali Igor je naposljetku pronašao posao i konačno osjetio sigurnost. “Situacija nedostatka novca naučila me lekciju: cijeniti ono što već imam”, kaže.

Rak i 3-5% šanse za preživljavanje

No taman kad je Igor pomislio da je izašao iz krize, nekoliko mjeseci kasnije teško ga je pogodila bolest. Zbog jakih bolova, Igoru je dijagnosticiran išijas, zatim kila. “Napadaji boli postali su sve češći i intenzivniji”, prisjeća se. “Prvi put sam plakao od bola. Sjećam se 48 sati konstantne boli.” Nažalost, nije to bila samo kila ili išijas. Postavljena je nova i mnogo alarmantnija dijagnoza: zloćudni tumor veličine preko 6 centimetara. Igorove šanse za preživljavanje procijenjene su između 3% i 5%. Liječenje nije učinilo ništa.

Naprotiv, činilo se da se Igorovo zdravlje iz dana u dan pogoršavalo. Pokrenuo se začarani krug. “Kemoterapija mi je ozbiljno oštetila crijeva. Otišao bih spavati i svaki dan se probudio u nezamislivoj boli. Našao sam se u situaciji da nisam jeo nekoliko dana, jer je svaki obrok izazivao takve bolove da nisam mogao ništa progutati – kaže Igor. Ovaj put Igor nije vidio izlaz. Mučile su ga suicidalne misli, sve do dana kada je odlučio otići na misu.

“Shvatio sam da me je Bog jednostavno spasio”

“Sjeo sam na klupu, počeo pjevati s ljudima. I u jednom trenutku sam počeo plakati kao što nikad u životu nisam – prisjeća se Igor. “Žena pored mene dala mi je maramice. Osjećala sam se kao da me počinje napuštati sva bol koju sam držao u sebi. Zatim sam čuo propovijed o poniznosti koja mi je toliko govorila. Osjećao sam se bolje nego ikad, sigurno, uz podršku…” Sljedeći dan Igorov liječnički pregled objavio je vrlo pozitivne rezultate. Mladić se svakim danom osjećao sve bolje, ne samo fizički nego i psihički. U njegovom tijelu nije ostala stanica raka.

“Shvatio sam da me je Bog jednostavno spasio”, kaže Igor. “Dao mi je nadu koju sam izgubio. Sada sam u remisiji. I nadam se da ću biti zdrav do kraja života. Znam grijehe koje činim, ali poduzimam mjere da se borim protiv njih i svakim danom postajem jači. Više nemam suicidalnih misli.” Pronašao je Boga i želi ga i dalje bolje upoznavati, što čini sve češćim odlaskom na misu.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er