OSTALO

HTC-ova platforma Vive Sync omogućava virtuelne sastanke (do 30 osoba)

Stotine miliona ljudi obavljaju sastanke putem interneta iz svojih domova zbog pandemije koronavirusa, a kompanija HTC je ponudila nešto novo.HTC je predstavio svoju platformu pod nazivom Vive Sync, koja omogućava održavanje virtuelnih poslovnih sastanaka. Platforma se razvija još od 2018. godine, a sada je besplatna svim biznisima.

Iskustvo korištenja Vive Synca bi trebalo biti poznato svima koji su ranije koristili VR aplikacije. Prvo je potrebno napraviti Vive Sync avatar počevši od selfie fotografije, a potom slijede dodatna podešavanja koja se odnose na frizuru, izgled lica, tip tijela, odjeću i slično. U budućnosti će biti dostupne nove opcije.

Avatar u konačnici izgleda prilično živo, a VR uređaj koji korisnik nosi prati pokrete tijela, usta i očiju te zbog toga avatar oponaša stvarne pokrete korisnika. Korisnicima s Vive Pro Eye headsetom će biti praćeni pokreti očiju, što će se prenositi i na avatar.

Virtuelni sastanci na Vive Sync platformi su integrisani s drugim poslovnim alatima kao što je OneDrive, što znači da korisnik može objavljivati PDF fajlove, klipove i 3D modele u virtuelnom okruženju.

Platforma zasad podržava do 30 učesnika po sastanku, a svi moraju nositi Vive headsetove čija se cijena kreće od 549 do 1.000 dolara.

Planirano je da u budućnosti platforma ne zahtijeva posjedovanje headsetova, da se sastanci mogu snimati te da postoji više kontrola za domaćina, piše Mashable.

klix.ba

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er