HRVATSKAVIJESTI

HRVATSKA Ipak ništa od protestnog otvaranja kafića

Iako je više od stotinu vlasnika kafića za ponedjeljak u Zagrebu najavilo otvaranje, bez obzira na mjere, čini se da su ipak odustali od toga.

Nezadovoljni su vlasnici teretana i ugostiteljskih objekata, koji ostaju zatvoreni i nakon 31. siječnja. Zbog toga iz udruge Glas poduzetnika pozivaju na prosvjedni skup u srijedu u glavnom gradu.

A iako je više od stotinu vlasnika kafića za ponedjeljak u Zagrebu najavilo otvaranje – bez obzira na mjere – čini se da su ipak odustali od toga. Na neformalnom ih je sastanku bilo 60, a samo je jedan rekao da će vrata svog kafića otvoriti.

– Sve sam kolege upozorio na posljedice otvaranja – na zatvorsku kaznu od tri godine, na financijske kazne od 10 do 70 tisuća kuna. Svi su upozoreni, samo je jedan odlučio da će otvoriti po cijenu zatvorske i novčane kazne, rekao je predsjednik Udruženja ugostitelja Zagreb Franz Letica za HRT. 

Vlasnica ugostiteljskog objekta iz Zagreba Petra Odobašić iz te samonicijative ugostitelja pretodno je Hini rekla da su na subotnji sastanak, održan na parkiralištu jednog zagrebačkog šoping centra, došli i ugostitelji iz Karlovca i drugih mjesta, te predstavnici noćnih barova i klubova, koji su svi manje-više na rubu egzistencije i smatraju da je krajnje vrijeme da počnu raditi.

No, uz zabranu stožera zaključili su da neće riskirati kazne i zatvaranja, te da ne bi postigli puno ni da im se omogući izdavanje kave i pića za van, jer time ne bi pokrili ni troškove struje, kaže Odobašić, dodajući da razmišljaju i o pravnoj zaštiti od mjera zabrane koje drže potpuno nelogičnim, kao i da ne žele ispasti neki kriminalci koji ne poštuju zakon i propise.

“Molimo stožer da preispitaju odluke oko zabrane rada ugostiteljskih objekata i da nam dopusti da radimo”, prenosi poruku s tog sastanka Odobašić, napominjući da su čuli kako se priča da će biti zatvoreni do 1. svibnja i da je to ‘prestrašno’ ako će tako biti, pa i s te strane smatra kako je vrijeme i potreba da se ugostitelji moraju bolje ‘spojiti’ i inzistirati da budu više uključeni u odlučivanje o njima, i u stožeru, i u saboru, i drugdje.

Najavila je da će se i oni, kao i drugi ugostitelji i drugi poduzetnici pridružiti najavljenom prosvjedu Udruge Glasa poduzetnika u srijedu, 3. veljače, u Zagrebu.

www.medjugorje-news.com/narod.hr

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er