VIJESTI

HOLYWIN -SVETOST POBJEĐUJE Evo gdje se sve održava molitveno bdijenje uoči Svih svetih diljem Hrvatske i šire

Molitveno bdijenje mladih ‘Holywin – svetost pobjeđuje’, uoči svetkovine Svih svetih, održat će se ove godine u nedjelju, 31. listopada, u večernjim satima diljem domovine i izvan granica Hrvatske. Time se i kroz molitvu, kao i u pravilu kroz dramski prikaz života nekog sveca, na poticajan način mladima nastoji približiti važnost molitve za pokojne s odmakom od komercijalnih trendova vezanih uz takozvani ‘Halloween’.

Buje U župnoj crkvi Sv. Servula u Bujama u Istri prvo je sakrament svete ispovijedi, potom sveta misa u 18.30, a slavljenički koncert predvode sve popularnije gošće iz Zagreba ‘Amorose’.

Holywin 2021. Daruvar U gradu Daruvaru domaćinstvo mladima u ovoj večeri ponudit će crkva Sv. Antuna Padovanskog, od 19.30, pod geslom ‘Slavimo Boga, a ne Zloga, svece i svetice, a ne vjerštice!’ Pjevat će krunicu, sudjelovati u misi, također slavljenju i završnome klanjanju.

Holywin 2021. Domaslovec U domaslovečkoj župi Krista Kralja euharistija počinje u 18.30, skeč će imati o dvoje nebeskih ugodnika sv. Josipu i bl. Carlu Acutisu i sve završiti druženjem za mlade.

Holywin 2021.Gospić ‘Budite sveti jer sam ja svet’ – pozivne su riječi s plakata u Gospiću gdje će se ‘Holywin’ održati u 18 sati. Prva je misa i potom klanjanje.

Holywin 2021. Jajce (BiH) Mjesto događanja je crkva Blažene Djevice Marije, a klanjanje pred Presvetim Oltarskim sakramentom počinje u 18.30, no s time da oni večer organiziraju dva dana ranije u petak, 29. listopada.

Holywin 2021. Jesenice U Jesenicama molitveno bdijenje mladih organizira župa Sv. Roka, ali isto ranije, u subotu, 30. listopada, i to u filijalnoj crkvi Sv. Petra na Sumpetru. Početak je u 20 sati. Bit će cjelonoćno bdijenje uz misao: ‘Isus te zove! Dođi izvoru svetosti i nauči kako biti svet!’

Holywin 2021. Karlovac Zajednica mladih katolika, skraćeno ZaMaK, organizira i ovaj put u svome svetištu, nacionalnom, Sv. Josipa ovo toliko iščekivano događanje za mlade koji su gladni trenutaka s Gospodinom i u slavlju i u tišini pred Presvetim. I Imaju dvije večeri: 30. i 31. listopada. Početak je u 19.30. Potrebno je preuzeti ulaznice.

Holywin 2021. Kaštel Kambelovac Početak je u 19.30 u župnoj crkvi Sv. Mihovila Arkanđela. Pred izloženim Presvedtim molitvu će pjesmom i predvođenjem animirati bend mladih ‘Mihael’, moitvena zajednica ‘Dobri pastir’ i domaći svećenici.

Holywin 2021. Kravarsko U Kravarskom će se večer ‘svetosti koja pobjeđuje’ održati u župnoj dvorani za bogoslužje s početkom u 18.00. Molit će krunicu, upoznati svece – čija imena čuvaju kao iznenađenje – kroz jedan igrokaz, te imati klanjanje.

Holywin 2021. Darmstadt (Njemačka) U Hrvatskoj katoličkoj misiji Darmstadt večer ‘Holywina’ organiziraju framaši i to nakon večernje svete mise koja počinje u 19.30.

Holywin 2021. Ogulin U Ogulinu je ‘Holywin’ u večernjim satima također, nakon večernje euharistije. Molitvu animiraju mladi župe Svetoga Križa.

Holywin 2021. Pula Sveta Majka Tereza, sveti Toma, blaženi Miroslav Bulešić i blaženi Michael Sopoćko – četvoro su ugodnika Božjih o kojima će više saznati mladi u Puli na ‘Holywinu’ koji se upriličuje s početkom u 18 sati kada je prvo misa, a poslije klanjanje.

Holywin 2021.   Subotica (Srbija) U gradu Subotici mladi su ponosni jer večer organiziraju dosta dugo. Ovo im je deveti put. Održat će predstavu o životu svetoga Josipa, u izvedbi animatora subotičkog oratorija, s početkom u 19 sati u prostorima HKC-a ‘Bunjevačko kolo’.

Holywin 2021. Šibenik Na šibenskim Meterizma domaćim mladima bit će župa Sv. Jeronima. Početak je u 19 sati. Prvo će sudjelovati u euharistiji, a poslije je klanjanje pred Presvetim i u neformalnom dijelu ‘pub kviz’.

Holywin 2021. Tolisa U župi Tolisa bdijenje se održava u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije. Početak je u 19 sati.

Holywin 2021.   Trsat/Rijeka Na riječkom Trsatu večer ‘Svetost pobjeđuje’ održava se u Auli Ivana Pavla II. Početak je u 21.00.

Holywin 2021. Tuhelj U župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Tuhlju početak ovog druženja za mlade, na koji su uvijek rado došli i svi drugi, je u 18.30. Ispovijed je pola sata prije mise, a klanjanja poslije.

Holywin 2021. Varaždin Oni – Mladi Varaždinske biskupije – su prvi na svojim društvenim stranicama ove godine objavili da organiziraju ‘Holywin’. Imat će jedno iznenađenje – najavljuju – a predvoditelj mise i kateheze je vlč. Ivan Grbešić.

Holywin 2021. Vinkovci U Vinkovcima je cjelonoćno klanjanje u župi Presvetog Srca Isusovog. Početak je nakon večernje svete mise oko 19.15.

Holywin 2021. Virovitica/Milanovac „Svjetlost zasvijetli u tami, ali tama ga ne obuze…” – svetopisamske su riječi s kojima organizatori najavljuju ‘Holywin’ u Virovitici. Početak je u 20 sati u crkvi Bl. Alojzija Stepinca. Uz molitveni dio najavljuju i priliku za poslušati jedno svjedočanstvo vjere.

Holywin 2021. Voćin Svetište Gospe Voćinske domaćin je za mlade Slavonce iz ovoga dijela Domovine. Duhovna obnova počinje u 18 sati, a predvodi je don Mihovil Kurkut.

Holywin 2021. Zagreb: Dubrava, Maksimir, Majka Božja Lurdska, Sveti Duh U centru grada je – kod splitskih franjevaca u župi Majke Božje Lurdske – ‘Holywin’ s početkom u 19 sati, a zatim  slijedi molitveni program uz slavljenje, te klanjanje u šutnji do prve svete mise u ponedjeljak ujutro koja je 7.30. Na Svetome Duhu kod franjevaca konventualaca u crkvi Sv. Antuna Padovanskog molitveni program animira Ansambl mladih Lirios, a misa je u 19 sati. Poslije je kateheza i klanjanje. U Dubravi je molitvena večer u župi sv. Ivana XXIII. pape, s početkom u 18.30 – misa, kateheza, klanjanje i druženje – a u Maksimiru u župi Sv. Jeronima euharistija je u 18.30. Predvodi preč. Marko Kovač.

www.medjugorje-news.com

Izvor
hkm.hr
Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er