BiHHERCEGOVINAMEĐUGORJE

Hodočasnici vraćeni s granice BiH. Par stotina hodočasnika vraćeno zbog ne posjedovanja PCR testa

Tijekom zadnja 2 dana, točnije tijekom vikenda s granice Hrvatska-BiH na južnom dijelu BiH, mnogi turisti su vraćeni nazad prema Hrvatskoj zbog ne posjedovanja PCR testa. Većinom se radi o hodočasnicima Poljske, Njemačke, Mađarske i Slovačke koji ljetuju na Jadranu te su svakako mislili posjetiti Međugorje u kojem trenutno traje u svijetu poznati 31. Mladifest. Za naš portal nam je javio jedan od graničnih djelatnika koji je jučerašnji dan proveo na svome poslu. Po njegovim navodima radi se o par stotina hodočasnika, mada većina njih nije upoznata s uvjetima za ulazak u Švicarsku, oprostite BiH za koji je potreban negativan PCR test ne star više od 48h.

Ovim potezima Vlade FBiH kao i vijećem ministara koji donose odluku sustavno uništavaju vitalni interes Hercegovine, a time samim i budžet Federacije BiH. Zbog pada broja hodočasnika od 98% i turizma od 90% u našoj Hercegovačko Neretvanskoj županiji svakodnevno svjedočimo o masovnim otpuštanjima radnika, zatvaranjem djelatnosti, smanjenju obimu posla za čak 80% kod pojedinih poduzetnika i tako lančana situacija se veže sve do budžeta F BiH u kojem je na krajnjem dijelu i sama država oštećena. Dok se RH uspješno bori sa situacijom, u BiH izgledno rade sami protiv sebe.

“Hrvatski državljani bez obzira na prebivalište, imaju pravo ulazka u našu dragu BiH bez negativnog PCR TESTA, temeljom dogovora RH i BiH,” Svakako nam je žao što ostali građani BIH ne uvažavaju ta prava prilikom ulazka u Republiku Hrvatsku.

Uvjeti za ulazak u BiH bez testa:

-Građani Bosne i Hercegovine

-Supružnici građanina Bosne i Hercegovine

-Djeca u koliko jedan od roditelja je građanin Bosne i Hercegovine

-Pravne osobe u koliko imaju poziv od pravne osobe iz Bosne i Hercegovine

-Gađani Hrvatske, Srbije, Crne Gore-Regije

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er