MEĐUGORJE

Trebamo li se bojati? Vidioc Jakov o 10 međugorskih tajni

Vidioc Jakov o 10 međugorskih tajni! „Što sam započela u Fatimi, završit ću u Međugorju“, sažetak je Gospine poruke od 25. kolovoza 1991. koju je javnosti prenijela vidjelica Marija Pavlović. Veliko je bilo iznenađenje poznavatelja međugorskih zbivanja kad su to čuli.

Gospa je tada, prvi put u deset godina, povezala međugorsko i fatimsko ukazanje. U dramatičnom tonu pozvala je ljude na molitvu i post kako bi uz njihovu pomoć svladala Sotonu, koji „nastoji omesti njezine planove mira i radosti.“ Da je veza između Fatime i Međugorja čvrsta, potvrdila nam je Mirjana Dragičević-Soldo, jedna od vidjelica kojoj je Majka Božja na čuvanje povjerila deset tajni.

O 10 tajni je govorio i međugorski vidioc Jakov Čolo.

Što nam možeš općenito reći o tajnama?

Gospa je svima obećala dati deset tajni. Troje vidjelaca imaju svakidašnja ukazanja i imaju po devet tajni, a nas troje po deset. Mi nismo razgovarali između sebe o tajnama, mi ne znamo jesu li tajne iste za sve ili nisu, to ne znam.

Mogu reći da ću tajne otkriti kada mi Gospa da dopuštenje da ih mogu otkriti, a sve ostalo je tajna. A kada već govorimo o tajnama, želim reći da mnogi ljudi, kada se spomenu tajne, odmah razmišljaju o mnogim ružnim stvarima, o nekim katastrofama.

Ja svima kažem: Mi se ne trebamo bojati ako imamo Isusa u svome srcu, ako živimo s Bogom, ako činimo sve ono što nam Gospa govori kroz tolike godine. Čovjek koji je to prihvatio, koji ima Isusa u srcu, ne treba se ničega bojati.

Zašto bi tajne bile nešto loše, zašto Gospa ne bi otkrila i nešto lijepo?

Kada se kaže tajna, odmah se pomisli na nešto loše. A ja svima uvijek kažem: Što je tajna? Tajna je naš život, kako mi živimo. Tajna je jesmo li u svakom trenutku svoga života spremni za Boga? To je najveća tajna.

Zar nije tajna da se Nebo otvara 25 godina?

Nebo se otvara 25 godina, to je najveća tajna, ali mnogi, nažalost, tako na to ne gledaju.

Jedna od tajni je i znak koji će Gospa ostaviti na Brdu ukazanja. Znaš li kada će se to dogoditi, kako će znak izgledati?

Da, ja znam kada će to biti i kakav je znak. Na početku ukazanja Gospa je obećala ostaviti znak na Brdu ukazanja. To će biti samo potvrda da je Gospa tu bila, ali mi ne trebamo čekati na znak koji će Gospa ostaviti i tada početi vjerovati. Najveći znak se događa u našemu srcu. Mi možemo vidjeti puno znakova, ali ako nemamo znak u našemu srcu, ako nemamo Isusa u našemu srcu, ni taj znak nam ne će ništa pomoći. Na mjestima gdje se Gospa u svijetu ukazivala, ostavljala je znakove i mnogi ipak ne vjeruju. Znak potječe iz našega srca.

Malo je tužno da Gospa mora ostaviti znak da bismo mi povjerovali, iako govorim o nečemu što uopće ne znam što je?

Mi uvijek tražimo znakove. Ponašamo se kao nevjerni Toma. Pogledajmo Međugorje: Zar nam nije znak ovaj silni svijet, hodočasnici koji ovdje dolaze. Tjelesna ozdravljenja kojima sam svjedočio su dobra i drago mi je zbog njih, ali svima kažem da mi je najveći znak čovjek koji me susretne i kaže: ispovjedio sam se poslije 40 godina, poslije 40 godina sam upoznao Isusa, počeo sam moliti sa svojom obitelji. To je za mene najveći znak, rekao je za kraj Jakov!

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er