MEĐUGORJEVJERA I DUHOVNOST

Gospa u Međugorju govori : “Ovog Papu sam ja izabrala za ova vremena”

Prema svjedočenju vidjelaca, Gospa im je više puta govorila o Svetom Ocu Ivanu Pavlu II. Sveti Otac bio je ranjen 13. svibnja 1981., na obljetnicu fatimskih ukazanja, što znači da se na dan početka međugorskih ukazanja nalazio na liječenju u bolnici.

Tijekom srpnja jedan je svećenik zamolio vidioce da Gospu pitaju za Svetog Oca. Gospa im je kazala da su ga neprijatelji htjeli ubiti te da ga je ona zaštitila, a nakon toga im ga je pokazala. Izgledao je slabo i nemoćno.

Sveti Otac se po drugi put spominje tijekom jednog ukazanja koje je imao vidjelac Ivan dok je učio u učionici u sjemeništu u Visokom. ,,Te večeri je Gospa bila sa mnom petnaest minuta. Onda je otišla do velike slike pape Ivana Pavla II. i čvrsto ga zagrlila sa smiješkom na licu.”

Gospa je ruci je držala Papinu sliku

Prema svjedočenju vidjelica Vicke i Marije, i one su imale slično iskustvo. Bilo je to početkom studenog 1981. godine. Vidioci Vicka, Marija, Ivanka i Jakov, koji su se tada nalazili u župi, te su večeri imali ukazanje u Marijinoj sobi. Bila je nedjelja. Vicka ovako svjedoči: „Mi smo počeli moliti i došla je Gospa. U ruci je držala Papinu sliku. Ta je slika, inače, visjela na zidu u Marijinoj sobi. Ali kad nam se Gospa ukazuje, sve oko nas nestane, tako da mi nismo vidjeli kad je ona ispred sebe vidjeli samo Gospu i Papinu sliku u ruci. Onda je ona poljubila Papu.

Nakon toga nas je upitala znamo li mi tko je to i zašto ga ljubi. Mi smo se pomalo smeli. Onda nam je rekla: “On je naš otac i otac svih ljudi, a ne samo kršćana: neka navješćuje neumorno i hrabro poruku mira i ljubavi među ljudima”, pa da ga zato ljubi. Rekla je Mariji da se ta slika čuva. Nakon toga Marija je na to isto mjesto stavila drugu, veliku Papinu sliku.


Dana 25. kolovoza 1994., nekoliko dana prije prvog službenog posjeta Ivana Pavla II. neovisnim zemljama bivše države Jugoslavije – Sloveniji, Hrvatskoj i BiH, tj. Sarajevu (taj je posjet, zbog sigurnosnih razloga, otkazan), Gospa u poruci preko Marije vidjelice govori:

gospa

„Draga djeco! Danas sam s vama sjedinjena na poseban način, moleći za dar nazočnosti moga ljubljenog sina u vašoj domovini. Molite, dječice, za zdravlje moga najdražeg sina, koji trpi, a kojeg sam ja izabrala za ova vremena. Ja molim i zagovaram pred svojim Sinom Isusom, da se ostvari san, koji su imali vaši oci. Molite, dječice, na poseban način, jer sotona je jak i želi uništiti nadu u vašem srcu. Ja vas blagoslivIjam. Hvala vam što ste se odazvali mom pozivu!”

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er