CRKVAVJERA I DUHOVNOST

Gemma Galgani: Svetica koja je primila i s ljubavlju nosila Isusove stigme

Jedan zanimljiv događaj dogodio se 8. lipnja 1899. godine uoči blagdana Presvetog Srca Isusova. Sveta Gemma Galgani primila je Isusove stigme Sam Isus je tog dana objavio mladoj Gemmi Galgani da će joj te večeri biti udijeljen izvanredan dar.

Ona brzo obavijesti ispovjednika i zamoli još jedno odrješenje svojih pogrešaka. Tada se puna svetih misli, obuzeta neuobičajenim mirom i radošću, vrati kući. “Navečer, pripovijeda ona, obuze me brže i ranije nego obično veoma živo kajanje za grijehe, kakvo još nisam osjetila, te sam mislila da ću umrijeti. Nešto kasnije, sve su sile moje duše ušle u neku tajanstvenu sabranost; razum je vidio samo moje grijehe i užas zbog uvreda Bogu.

Pamćenje ih je sve spominjalo, a jednako i mučenja što ih je Isus podnio za moje spasenje. Volja ih je mrzila, obećavajući kako će sve pretrpjeti samo da ih okaje. Valovi čuvstava gurali su se u mom srcu: čuvstva boli, ljubavi, straha, nade i hrabrosti.

Valovi čuvstava gurali su se u mom srcu: čuvstva boli, ljubavi, straha, nade i hrabrosti.Poslije ove nutarnje sabranosti uskoro izgubih svijest i nađoh se u nazočnosti svoje nebeske Majke. S njene desne strane nalazio se moj Anđeo koji mi odmah zapovijedi izmoliti čin pokajanja. Čim završih, moja mi Majka upravi ove riječi: Sin moj Isus želi ti dati jednu milost; hoćeš li ju znati cijeniti? Moja bijeda nije znala ništa odgovoriti. Marija nastavi: Bit ću ti majka; hoćeš li se pokazati kao prava kći? Tada raširi svoj plašt i pokrije me njime. Isti tren pojavi se Isus.

Sv. Gemma: U tren oka ti su plamenovi dotakli moje ruke, moje noge i moje srce. Osjetih da umirem

Njegove su rane bile otvorene, ali nisu krvarile.Tada raširi svoj plašt i pokrije me njime. Isti tren pojavi se Isus. Njegove su rane bile otvorene, ali nisu krvarile.Iz njih je izbijao žarki plamen. U tren oka ti su plamenovi dotakli moje ruke, moje noge i moje srce. Osjetih da umirem i već sam padala, kad me moja Majka podupre, držeći me neprestano pod svojim plaštem.

Ostala sam više sati u tom položaju. Zatim me Ona poljubi u čelo i sve iščezne. Nađoh se kako klečim u svojoj sobi. Imala sam jake bolove u rukama ,nogama i srcu . Opazih dok sam se dizala, kako iz njih teče krv. Zavila sam što sam bolje mogla bolne dijelove i potpomognuta od svog anđela, legla sam u krevet”.

gemma

www.medjugorje-news.com

Izvor
hkm.hr
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er