OSTALOSVIJET

Gates iznio nimalo optimistične prognoze

Američki milijarder Bill Gates dao je prognozu kad bi nam se životi mogli vratiti u normalu od pandemije novog koronavirusa.

Jedini način da se u potpunosti vratimo u normalu jest da imamo možda ne prvu generaciju cjepiva, nego superučinkovito cjepivo koje će uzimati puno ljudi te da bolest globalno eliminiramo, rekao je Bill Gates u nedjelju u intervjuu za NBC.

Tek tad napokon možemo rješavati probleme koji su nastali tijekom pandemije, u obrazovanju i mentalnom zdravlju te početi povratak na staro na pozitivan način, dodao je Gates. Prema tom visokom standardu koji je postavio Gates, Amerikanci (a zapravo i većina svijeta) trebali bi godinama ili čak do kraja života živjeti pod epidemiološkim mjerama poput socijalnog distanciranja i drugih ograničenja.

Novo Gatesovo predviđanje zapravo je tmurnije od onog koje je dao za Fox u rujnu, kad je rekao da bi se uz napredak cjepiva život mogao vratiti u normalu do ljeta 2021. godine.

Nije štedio kritike na račun načina na koji SAD rješava problem epidemije novog koronavirusa te je mjere koje se provode u njegovoj zemlji nazvao jednim od najgorih u svijetu. Kao jedinu donekle pozitivnu stvar smatra agresivne napore Trumpove administracije prema razvoju cjepiva. Testiranje na COVID-19 u SAD-u isto tako je nazvao najgorim u svijetu u smislu tko ima pristup testiranju na tu bolest.

S druge strane, američki predsjednik Donald Trump mjere svoje administracije nazvao je, u svojem stilu, “fenomenalnima” te kaže da su potencijalno spasile milijune života. U međuvremenu, 215.000 Amerikanaca preminulo je od posljedica zaraze novim koronavirusom. I sam Trump obolio je od COVID-19, no u međuvremenu je izliječen korištenjem eksperimentalne terapije i najnoviji test pokazao je da je negativan na tu bolest. Gates pak smatra da je terapiju koju je dobio Trump krivo smatrati lijekom protiv novog koronavirusa jer ne radi na svakom pacijentu, no priznaje da je ta terapija pokazala najviše dosad u liječenju bolesti COVID-19.

www.medjugorje-news.com/bljesak.info

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er