CRKVAVIJESTIVJERA I DUHOVNOST

Susret kardinala Puljića i premijera Vlade RH Plenkovića

U ponedjeljak, 12. listopada 2020. u prostorijama Vlade Republike Hrvatske u Zagrebu, kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski se susreo s premijerom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem.

U pratnji kardinala Puljića bili su gosp. Josip Dabro, upravitelj Zaklade Vrhbosanske nadbiskupije i gosp. Marinko Beljo, član upravnog odbora Zaklade.

Kardinal Puljić je na početku susreta uručio prigodnu zahvalnicu premijeru Plenkoviću kao izraz zahvalnosti za dosadašnju podršku u radu Zaklade.

Cilj susreta bio je predstaviti premijeru dosadašnji rad Zaklade te progovoriti o projektima u Vrhbosanskoj nadbiskupiji koji se planiraju započeti a koje će podržati Zaklada. Također se nastojalo razmotriti modele daljnje suradnje između Vlade RH i Zaklade te time potaknuti rad Zaklade i podržati opstanak Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Predsjednik Vlade RH Plenković je sa svojim suradnicima izrazio spremnost na suradnju te pokazao volju u zajedničkom zalaganju za boljitak Hrvatskog naroda u BIH. 

www.medjugorje-news.com/kta

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er