VIDEOVJERA I DUHOVNOST

Fra Mario Knezović: “Snove ne smijemo tumačiti kao nešto magijsko te iz njih iščitavati svoj dan, Bog ima za nas drukčije signale kojima nas upozorava”

“Snove ne smijemo tumačiti kao nešto magijsko i tajnovito te iz njih iščitavati svoj dan. Sanjamo li nešto loše, to nije upozorenje da će se taj san i ostvariti. Neće se ostvariti, jer to nisu izravne poruke koje se zbivaju i to nije događaj noću koji će odigrati tijekom dana”, zaključio je fra Mario Knezović.

Fra Mario Knezović na svojim je društvenim mrežama objavio video u kojem je govorio o snovima iz vjerske perspektive poručivši kako snovi nisu noćni događaji koji će ostvariti tijekom dana i da ih se ne trebamo plašiti kada su negativni.

“Mislim da je govor o snovima jedno još uvijek ne istraženo područje, jer se ono prije svega odnosi na našu podsvijest. Čovjekova podsvijest je gotovo iracionalna, na što mi ne možemo izravno utjecati.

Naša podsvijest je zbir svih naših ponašanja i povijest naših djelovanja odakle dolaze mnogi poticaji za naša ostvarenja. Snove ne trebamo smatrati noćnim porukama koje će se odvijati po danu”, ističe fra Mario Knezović.

“Često nas svećenike pitaju što su to snovi govoreći što su sanjali i pitajući hoće li se to stvarno dogoditi. Nerijetko pitam ljude jesu li možda sanjali nešto što je bilo vrlo traumatično i ružno i što po vašem tumačenju asocira da će se idućeg dana dogoditi neko zlo. Ono se ne dogodi.

Možda ste i pet puta sanjali isti san, no ništa se nije dogodilo. Međutim, kada se situacija iz sna jednom dogodi, kažu mi da su večer prije to sanjali i da su znali da će netko umrijeti”, naglašava Knezović.

Kada sanjamo mi se oslobađamo onoga što smo u svom neznanju i strahu potiskivali i u sebe pohranjivali, a to noću iz nas izlazi

“Snovi ne smiju prijeći u prostor magijskoga. Oni mogu biti oslobađanje naše podsvijesti. Mislim da su snovi noćno disanje našeg života. Kada sanjamo mi se oslobađamo onoga što smo u svom neznanju i strahu potiskivali i u sebe pohranjivali, a to noću iz nas izlazi.

Ne možemo kontrolirati cijeli vidokrug i ono što nam izaziva poticaj pogleda, gesta i zraka. To se sve u nama pohranjuje i nismo na to imuni”, rekao je Knezović.

“Snovi su nešto što je dobro i ne trebamo ih se ih plašiti niti ih iščekivati u strahu. Ujutro kada se probudimo, kažimo jednostavno “na slavu Božju neka bude”, a to nisu nikada izravni znakovi onoga što će se dogoditi, jer Bog ima za nas drugačije signale kojima će nas upozoriti na neke stvari”, poručio je.

To je još uvijek neistraženo područje naše podsvijesti koju mi ne možemo kontrolirati i ne možemo s njom upravljati

“Tumačenje snova jedan je novi biznis kao i tumačenje iz dlana, a imamo i alternativnu medicinu koja govori o snovima. Nije još do kraja istraženo što bi to snovi mogli biti. To je još uvijek neistraženo područje naše podsvijesti koju mi ne možemo kontrolirati i ne možemo s njom upravljati”, istaknuo je Knezović.

“Snove ne smijemo tumačiti kao nešto magijsko i tajnovito te iz njih iščitavati svoj dan. Sanjamo li nešto loše, to nije upozorenje da će se taj san i ostvariti. Neće se ostvariti, jer to nisu izravne poruke koje se zbivaju i to nije događaj noću koji će odigrati tijekom dana” zaključio je.

www.medjugorje-news.com

Izvor
hkm.hr
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er