MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Molitva kojom je Isus obećao svetici osloboditi tisuće duša iz čistilišta

MOLITVA ZA DUŠE IZ ČISTILIŠTA Molimo za članove svojih obitelji i prijatelje koji su malo prije nas prošli ovim putem, ali i za sve one duše koje su napuštene u molitvi, kako bi uskoro mogle naći utjehu koju čekaju.

Katolička Crkva prepoznaje kao mistike ljude koji u svom životu imaju neposredan odnos s Bogom putem gorljivih molitvi u kojima mogu primati poruke i/ili objave. Sveta Gertruda bila je jedan od prvih mistika o kojem postoje povijesni zapisi, piše Myriam Ponce na stranici Catholic Link donoseći i neka osobna promišljanja.

O ranom životu svete Gertrude malo se zna. Poznato je da je rođena sredinom 13. stoljeća u Njemačkoj i kad je imala samo pet godina odvedena je u samostan gdje je, unatoč nježnoj dobi, pokazivala izuzetne sklonosti za učenje. U 25. godini odlučila je postati redovnica.

U istoj dobi primila je prvu objavu koja će joj u potpunosti preobraziti život. U svojim spisima ona sama opisuje to iskustvo.

Što je Isus rekao svetoj Gertrudi?

“Dok sam bila u uglu kapele gdje sam obično molila, susrela sam našeg Gospodina koji mi je rekao:

Odatle si pokušavala izvući med, a pronašla si samo trnje. Od sada se posveti meditaciji nad mojim porukama i tu ćeš pronaći istinsku manu koja će te hraniti i pružati ti snagu i mir.”

Ona koja je toliko vremena provela proučavajući “svjetovnu” građu od tog je trenutka ostavila sve kako bi se posvetila samo čitanju Biblije i spisa nekih svetaca.

Život joj se nije naočigled puno razlikovao od života njezinih samostanskih sestara, ali iznutra je bio u mnogome drugačiji: ona je razgovarala s Bogom!

Kako mogu moliti molitvu za duše u čistilištu?

Sveta Gertruda napisala je pet knjiga sa svim porukama koje je dobivala u svojim objavama. U njima je Gospodin podijelio s njom sljedeću molitvu kojom je obećao osloboditi tisuću duša iz čistilišta svaki put kad se moli:

MOLITVA

Vječni Oče, prikazujem Ti Predragocjenu Krv Tvojega Božanskoga Sina Isusa Krista,

zajedno sa svim svetim misama koje se danas slave po čitavome svijetu,

za sve svete duše u čistilištu,

za sve grešnike u svijetu,

za grešnike u Crkvi,

za grešnike u mojoj kući i u mojoj obitelji.

Amen

Nebeski prijatelji

Od malena mi je majka govorila kako je važno moliti za duše u čistilištu i naučila me da je ovo molitva koju uvijek izgovaram prije spavanja.

“Naša je kršćanska dužnost pomoći tim dušama koje pate da budu brzo oslobođene”, govorila mi je dodajući: “A kad budu oslobođene, zamisli koliko će biti sretne da će one nas zagovarati kod Boga.”

Možete li to zamisliti? To je kao da imamo vjerne prijatelje na nebu koji neprestano mole za nas, kao i mi za njih. Kakav veliki blagoslov!

Pozivam vas da slijedite primjer svete Gertrude i molite za sve blažene duše u čistilištu. Molitva za njih pokazatelj je naše vjere u Kraljevstvo koje nam je Isus obećao i očitovanje ljubavi prema onima kojima je to najpotrebnije i koji više ne mogu sami ništa učiniti da olakšaju svoje boli.

Molitva za duše u čistilištu gesta je sjedinjenja u zajednici svetih, hodočasničke Crkve na zemlji i  Crkve u čistilištu.

Molimo za članove svojih obitelji i prijatelje koji su malo prije nas prošli ovim putem, ali i za sve one duše koje su napuštene u molitvi, kako bi uskoro mogle naći utjehu koju čekaju.

www.medjugorje-news.com/

Izvor
HKM.HR
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er