CRKVAVJERA I DUHOVNOST

Evo što je Isus rekao svetoj Faustini o Rusiji: Ne mogu više trpjeti…

Evo što je Isus rekao svetoj Faustini o Rusiji: Ne mogu više trpjeti…. Sveta Faustina prikazala je cijeli svoj dan 1936. za Rusiju, jer je Isus bio tjeskoban zbog onoga što se događalo u ateističkoj zemlji. Tijekom 1930-ih, poljska časna sestra Faustina Kowalska navodno je imala privatne objave Isus Krista.

Vizije koje je imala kasnije će biti definirane kao pobožnost “Božanskog milosrđa” i nadahnule su svetog Ivana Pavla II. da uspostavi “Nedjelju Božanskog milosrđa” na 2. nedjelju nakon Uskrsa. Dana 16. prosinca 1936. sveta Faustina je u svom Dnevniku napisala kako je ponudila svoj dan za Rusiju.

“Ponudila sam ovaj dan za Rusiju. Prinijela sam sve svoje patnje i molitve za tu jadnu zemlju. Nakon svete pričesti, Isus mi je rekao: “Ne mogu više trpjeti za tu zemlju. Ne veži mi ruke, kćeri moja.” Shvatila sam da bi, da nije bilo Bogu ugodnih molitvi duša, cijeli taj narod već bio sveden na ništavilo. O, kako patim za tim narodom koji je Boga prognao sa svojih granica! “Dnevnik, 818

Ovaj unos je bio samo nekoliko dana nakon što je Josip Staljin potpisao Ustav Sovjetskog Saveza 5. prosinca 1936. Tijekom iste godine, Staljin je započeo ono što će kasnije nazvati “Velika čistka”, gdje je 750.000 ljudi ubijeno zbog svoje opozicije vladi.

Dobra vijest je da Isusovo božansko milosrđe pobjeđuje nad svima i da “molitve duša koje su ugodne Bogu” mogu pomoći preokrenuti tok u bilo kojem ratu, pa čak i preobratiti srca vođa u Rusiji. Iznad svega trebamo moliti sa svetom Faustinom: „Isuse, uzdam se u tebe!“

milosrdni isus

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er