ZANIMLJIVOSTI

Euharistijsko čudo koje se dogodilo nakon smrti blaženog Carla Acutisa – Hostija počela krvariti

Katolička Crkva 12. listopada slavi svetkovinu blaženog Carla Acutisa, mladog sveca koji se posvetio širenju ljubavi prema euharistijskim čudima.

Otac Mark Goring iz župe Saint Mary u Ottawi objasnio je nevjerojatno euharistijsko čudo koje se dogodilo nekoliko dana nakon smrti blaženog Carla Acutisa.

Blaženi Carlo najpoznatiji je po svojim vještinama računalnog programiranja i svojoj web stranici posvećenoj euharistijskim čudima. Preminuo je od leukemije 12. listopada 2006. u dobi od 15 godina. Papa Franjo proglasio ga je blaženim 10. listopada 2020. Otac Goring objašnjava “fenomenalno” euharistijsko čudo koje se dogodilo 21. listopada 2006. u Tixtli, Meksiko. Rekao je da ga mnogi ljudi povezuju s bl. Carlom zbog njegove duboke pobožnosti prema Euharistiji i koliko se to dogodilo nakon njegove smrti.

“Jedna redovnica dijelila je pričest u vrijeme pričesti…” vlč. Goring kaže citirajući knjigu “Euharistijska čuda svijeta”. “ Oči su joj se napunile suzama. Hostija koju je uzela da pričesti jednog župljanina počela je ispuštati crvenkastu tvar.” Fr. Goring zatim objašnjava što su znanstveni istraživači otkrili: “Dvije studije koje su proveli eminentni forenzičari različitim metodama pokazale su da tvar potječe iz unutrašnjosti, isključujući hipotezu da ju je netko mogao primijeniti izvana.”

Vezani članci

“Ovo je bilo fascinantno otkriće – ova crvena tvar koja je curila iz posvećene hostije imala je svojstva rane”, komentira otac Goring. “Krv dolazi iz unutrašnjosti tijela i širi se.” Tkivo odgovara srčanom mišiću.’ (Što je tako dosljedno u svim euharistijskim čudima – nalazimo tkivo ljudskog srca. “Piše: ‘Ne postoji studija koja može održati srčano tkivo živim u ovoj situaciji. Obično nakon 48 sati tkivo odumire. Dok sam bio ovdje, prošla su tri mjeseca prije nego što se mogao dobiti rezultat, a to je za znanost doista neobjašnjivo.” Prečasni Alejo Zavala Castro (biskup biskupije Chilpancingo-Chilapa u to vrijeme), zatražio je znanstveno istraživanje preko dr. Ricarda Castañóna Gómeza.

Znanstveni tim objavio je ovu izjavu: “Analizirana crvenkasta tvar odgovara krvi u kojoj ima hemoglobina i DNK ljudskog porijekla. “Dvije studije eminentnih forenzičara različitim metodologijama pokazale su da tvar potječe iznutra, isključujući hipotezu da ju je netko mogao plasirati izvana.

“Krvna grupa je AB, slična onoj koja se nalazi u Hostiji Lanciano i Torinskom platnu. Mikroskopsko povećanje i analiza penetracije otkrivaju da je gornji dio krvi koagulirao od listopada 2006. Nadalje, donji unutarnji slojevi otkrivaju, u veljači 2010., prisutnost svježe krvi.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er