VJERA I DUHOVNOST

Gospa u Fatimi naviješta veliko Čudo, jedinstveno u povijesti

U četvrtom od šest ukazanja koje Crkva priznaje, Blažena Djevica od krunice upozorava da će se dogoditi epohalni događaj. 19. kolovoza 1917. Gospa se ponovno ukazala troje malih vidioca, ovaj put u Valinhosu, umjesto u Cova da Iria. Zapravo, 13. kolovoza te godine troje djece pastira Lucia, Jacintai Francesco bili su spriječeni otići na ukazanje s Djevicom na uobičajeno mjesto koje je Gospa naznačila.

Gradonačelnik grada Vila Nova de Ourem – Fatima, bojkotirao je ukazanje Djevice. Kako se približavalo podne, vrijeme kad se Gospa obećala ukazati Luciji 13. srpnja (dan trećeg ukazanja), Jacinta i Francesco bili su na putu za Cova di Iria. Kad su im neki beskrupulozni pojedinci neprijateljski raspoloženi prema katoličkoj vjeri, uključujući i gradonačelnika, postavili zasjedu. Na prijevaru su oteli troje pastirčića, koji su u zatvoru ostali do 15. kolovoza. Prijetili su im smrću, njihove obitelji su ispitivane i izolirane, s ciljem da potvrde da su podložni halucinacijama. No prijekorni pokušaj nije uspio, a djeca su se pokazala potpuno iskrena i lucidna.

19. kolovoza Francesco i Lucija poveli su stado na ispašu oko Valinhosa. Oko četiri sata popodne Lucija kao da predosjeća da će se Gospa uskoro pojaviti. Stoga odmah šalje Giovannija da pozove Jacintu. Nedugo nakon njezina dolaska pojavljuje se Gospa, opet iznad malene crnike. U tom će trenutku Blažena Djevica ponoviti važnost krunice i proreći vrlo važan događaj:

“Želim da nastavite ići u Cova da Iria 13., da nastavite moliti krunicu svaki dan. U posljednjih mjesec dana učinit ću čudo tako da svi vjeruju. Sveti Josip će doći s Malim Isusom da podari mir svijetu. Naš će Gospodin doći blagosloviti ljude […]” Djevica je zatim nastavila: “Molite, molite mnogo i prinesite žrtve za grešnike! Mnogo je duša koje idu u pakao jer se nema tko za njih žrtvovati i moliti.”

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er