VIJESTI

Erupcija vulkana izazvala 35 tisuća potresa: Uz misu i procesiju molilo se za kraj erupcije, Bog nas neće napustiti ni jednog trenutka

Točno mjesec dana traje erupcija vulkana Cumbre Vieja na kanarskom otoku La Palmi koja je nepovratno promijenila jedno od omiljenih turističkih odredišta. Lava za sada prekriva više od 800 hektara, došla je i do mora te je stvoreno oko 40 hektara nove zemlje, javlja HRT.

Zbog erupcije vulkana evakuirane su tisuće stanovnika – održana je misa i procesija vjernika. Molilo se za kraj erupcije. Naime, lava, plin i pepeo i dalje se raspršuju diljem ovoga otoka prenosi Narod.hr

Uništeno je više od 2 tisuće stambenih objekata, a evakuirano 7 tisuća ljudi. U mjesec dana zabilježeno je i više od 35 tisuća potresa.

U utorak navečer zabilježen je i potres jačine 4.8 stupnjeva po Richteru, jedan od 18 koji su se dogodili u zadnjih 24 sata.

Jedan jezičac lave došao je i do mora te formirao deltu veličine 34 hektara površine.

– Ovo su vrlo teška vremena. Znam da će nas vjera spasiti i pomoći nam u ovoj situaciji jer Bog nas neće napustiti ni jednog trenutka, rekla je jedna stanovnica Kanarskog otočja, navodi HRT.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er