VJERA I DUHOVNOST

Egzorcist Gabriele Amorth upozorio: Budite oprezni, ovaj čovjek je sotonin prvorođeni sin, ne sumnjam u to

Jedan od najvećih talijanskih egzorcista, otac Gabriele Amorth, više je puta upozoravao vjernike na sve one koji se izdaju za svece, a posebno se obrušio na jednog od njih. Svećenik govori o posebnom iskustvu koje se odnosi na “svetog čovjeka” koji je do prije nekog vremena bio vrlo “poznat” i u Italiji.

Brojna su iskustva s kojima se otac Gabriele Amorth tijekom svog života i svoje svećeničke službe morao suočiti. Osobito su oni s raznim vjernicima koje je trebalo osloboditi od đavla koji je bio u njima, ali postoje i drugi u kojima se Sotona predstavio na suptilan način.

Bilo je posebno razdoblje, između 2000. i 2010. godine, kada je indijski duhovni vodič, svećenik Sai Baba, postao poznat i “vrlo moderan” u Italiji. Mnogi su ga smatrali iscjeliteljem, osobom koja je također sposobna činiti prava čuda. I nije bilo čudo što su mu mnogi pali u ralje.

Žena koja je vjerovala Sai Babi

Vezani članci

“Oslanjanje na “svetog čovjeka” i njegove čarobne prahove je rizik za zdravlje i dušu” – upozorio je egzorcist za vrijeme jednog intervjua o toj temi i izražavajući vlastito mišljenje o Sai Babi. Prije nego što je dao svoj jasan i precizan sud o tome, otac Amorth ispričao je i jednu posebnu priču, sa ženom kao protagonistom.

“Vjernica se nakon susreta sa samim Sai Babom uvjerila u njegove moći. Gospođa, majka četvero djece, išla je mnogo puta vidjeti “svetog čovjeka” u Indiji. Mnogo je puta također ljubila njegova stopala i mnogo je puta jela prah. Pa, ova gospođa godinama pljuje krv kako bi se riješila prašine” – rekao je otac Amorth.

Dugi egzorcizam

Intervencija oca Amortha bila je odlučujuća. “Nakon nekog razdoblja, gospođa je bila prisiljena podvrgnuti se egzorcizmu. Trebale su mi godine da je oslobodim u moćno ime Isusovo” – nastavlja otac Amorth koji je objasnio, te opetovano upozorio vjernike da ne vjeruju ovom čovjeku toliko da ga smatraju sinom Sotone: “On je njegov prvorođeni sin , ne sumnjam u to. Govori dobro o svima, o Isusu posebno, ali on je sam za sebe bog. Znatnim donacijama pomaže bolnicama u indijskim selima, očito čini dobro jer je đavao vrlo pametan. Mnogi talijanski turisti, posebno žene, upali su u njegovu mrežu”.

Podložnost Sotoni

Činjenica ljubljenja stopala “svetom čovjeku” u znak obožavanja i štovanja tipičan je znak prisutnosti Sotone, koji stvarno želi da mu se ljudi podlože. Priča koja nas opominje i poziva na oprez s obzirom na prisutnost, čak i u zemlji poput Italije, tolikog broja više ili manje poznatih “svetih ljudi” koji ljude očaravaju i privlače prijevarom.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er