PAPA FRANJO

Papa Franjo o vrijednosti krunice: Krunica je moćno oružje protiv zla

Potreba za zazivanjem milosti mira zbog patnje koja se svakodnevno proživljava u Ukrajini zbog rata. Papa Franjo o tome je govorio vjernicima nakon kateheze podsjećajući na vrijednost krunice u ovom mjesecu posvećenom Blaženoj Djevici Mariji

U svom pozdravu talijanskim hodočasnicima, na kraju kateheze na općoj audijenciji u srijedu, 17. svibnja na Trgu svetog Petra u Vatikanu, Sveti Otac vraća se na rat u Ukrajini koji je u tijeku ističući potrebu molitve za postizanje mira.

Svi se molimo Gospodu za voljenu Ukrajinu: Mnogo se pati tamo, mnogo se pati… Molimo za ranjene, za djecu, za one koji su poginuli, molimo da se vrati mir.

Pozdravi hodočasnicima iz Poljske: Povjerimo svjetske probleme mučeniku Bobolu

Pozdravljajući poljske hodočasnike okupljene na Trgu svetog Petra, Papa je posebice istaknuo skupinu koja se zalaže za obranu života bratstva pod nazivom “Małych stópek”. Podsjetio je da je Katolička Crkva u Poljskoj u utorak, 16. svibnja proslavila liturgijski spomendan svetog Andrije Bobole, isusovca, svećenika i mučenika.

Njemu – rekao je rimski biskup – povjerimo sva teška pitanja vaše domovine i drugih zemalja, osobito pitanje mira u Ukrajini, piše Vatican News.

Molimo krunicu za postizanje mira

Naposljetku, obraćajući se vjernicima arapskog govornog područja, papa Franjo istaknuo je važnost molitve. U mjesecu svibnju, posvećenom Gospi, moli se sveta krunica, sažetak cjelokupne povijesti našeg spasenja. Sveta krunica, napomenuo je, moćno je oružje protiv zla i učinkovito sredstvo za postizanje istinskoga mira u našim srcima. Neka vas Gospodin sve blagoslovi i uvijek štiti od svakoga zla!

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er