VJERA I DUHOVNOST

Duge borbe Padre Pija s đavlom: “Osjetio sam udarac koji me protresao od glave do pete”

Đavao je uvijek napadao, često nasilno, svetog fratra Padre Pija iz Pietralcine, koji je uvijek iz tih borbi izlazio blijed i umoran. Ovo je priča o neviđenom i uznemirujućem događaju. Njegova je vjera bila toliko čvrsta da nikada nije odustajao, naprotiv. Njegova borba je bila stalna, ali nažalost, nisu uvijek svi vjerovali u njega.

Mnogo je priča o najintenzivnijim životnim trenucima sv. Padre Pija iz Pietrelcine. Posebno oni koji govore o njegovoj borbi protiv đavla. Vrlo često, i gotovo uvijek u isto vrijeme, iz njegove ćelije dopirala je buka, a nitko osim svetog fratra nije mogao razumjeti zašto.

Malo je bilo onih koji su vjerovali da je upravo ta buka plod borbe koju je sv. Pio vodio sa Sotonom.

Buka i zamke Sotone

Stariji fratri posebno su željeli provjeriti “pravu prirodu tih zvukova”. Tako je tadašnji gvardijan samostana San Giovanni Rotonda, otac Paolino da Casacalenda, ispričao: “Otišao sam u sobu Padre Pija i, rugajući se, rekao sam ocu da ću, budući da sam bio s njim, ostati u vrijeme večera u njegovoj sobi da vidim ima li vrag hrabrosti doći u mojoj prisutnosti”. To je bio svojevrsni izazov, čak i prema Padre Piju. Ali priča se nastavlja: “Padre Pio, smiješeći se, savjetovao mi je da ne kažem da se jako nada da se događaj neće dogoditi te večeri. Ali izdržao sam i ostao. U jednom trenutku sam mu rekao: “Vidiš? Do sada se ništa nije dogodilo, ali neću ići na večeru dok subraća prije ne izađu iz blagovaonice”. I tako je i bilo”.

Otac gvardijan ispričao je: “Čuo sam tup udarac i shvatio da je đavao imao neku vrstu “nedovršenog posla” s Padre Piom. Ali bilo je dovoljno da se odmakne od fratarske sobe da otac gvardijan ponovno počne čuti one zvukove koje su mu opisali: “Čim sam sišao s prve stepenice, odmah sam začuo silan udarac koji je, prvi put nakon mene, protresao me od vrha do dna. Poput vatrene kugle stigao sam do očeve sobe, pun žaljenja jer nisam očekivao tako iznenadan udarac i bio sam jako tužan kad sam ga zatekao vrlo blijeda kao što se uvijek događalo.

Shvatio sam da je znoj bio jako obilan i da je sve odgovaralo onome što mi je rečeno. Sotona je tuda prošao” – kaže. Bila je to borba s kojom se mogao suočiti samo već živi svetac poput Padre Pija. Ali bilo je mnogo onih koji mu nisu vjerovali, čak ni u njegovom samostanu. A za to je vrag dobro znao. Zbog toga je odlučio da ga uvijek napada u ćeliji i uvijek u isto vrijeme.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er