CRKVAVIJESTI

Đakoni Bosne i Hercegovine posjetili Karmel

Đakoni Bosne i Hercegovine posjetili samostan bosonogih sestara Reda Blažene Djevice od Gore Karmela u BiH, čije je osobito poslanje molitva za svećenike.

U večernjim satima 17. svibnja, na kraju dvodnevnog obilaska crkvenih ustanova i redovničkih zajednica u Sarajevu, u okviru duhovno – studijskog putovanja, đakoni Vrhbosanske nadbiskupije, Mostarsko-duvanjske biskupije, Franjevačke provincije Bosne Srebrene i Hercegovačke franjevačke provincije predvođeni voditeljem Đakonske pastoralne godine mons. Pavom Jurišićemi njegovim zamjenikom fra Mirom Relotom posjetili su jedini samostan bosonogih sestara Reda Blažene Djevice od Gore Karmela u BiH, čije je osobito poslanje molitva za svećenike.

Nakon zajedničke prve večernje molitve svetkovine Uzašašća s karmelićankama, u njihovoj samostanskoj crkvi u sarajevskom naselju Stup, uslijedio je srdačan susret u govornici samostana. Đakonima je izrazila dobrodošlicu priorica s. M. Jelena od Krista Kralja naglasivši važnost milosnog dara svećeništva za život Crkve. Mons. Jurišić zahvalio je sestrama na prijemu i preporučio uskoro zaređene svećenike u molitvu. U živom razgovoru đakoni su se zanimali za specifičan način života ovih kontemplativnih redovnica, koje za njih uzdižu ruke k Bogu.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er