SVJEDOČANSTVA

ČUDO U BALTIMOREU Pas pronašao Isusa Krista

ČUDO U BALTIMOREU Pas pronašao Isusa Krista “Došavši do svetohraništa, psi su njušili, cvilili, pokazivali i odbijali otići, pažnja im je bila prikovana za svetohranište, dok ih voditelji nisu pozvali. Bili su uvjereni da su tamo nekoga otkrili.”

Tekst o čudesnom događaju priredio je Petar Salečić iz izdavačke kuće “Kyrios”.

Pas na fotografiji (na kraju teksta) dresiran je za prepoznavanje života nakon potresa. Njegovo držanje i činjenica da ostaje usmjeren, kao što se vidi na slici, stav je koji spasiocu govori da na tom mjestu postoji život. Pas stoji  ispred Isusa u svetohraništu, živoga Boga među nama.

Psi su obučeni za pronalaženje preživjelih u srušenim zgradama nakon potresa i drugih katastrofa

Vlč. Arthur Byrne je ispričao: “Navečer posljednjeg dana svog posjeta Sjedinjenim Američkim Državama u listopadu 1995., Ivan Pavao II. trebao je pozdraviti sjemeništarce u Sjemeništu Svete Marije u Baltimoreu. Bio je to ispunjen dan koji je započeo misom u parku Oriole u Camden Yardsu, mimohodom ulicama u središtu grada, posjetom bazilici Uznesenja, prvoj katedrali u zemlji, ručkom u lokalnoj pučkoj kuhinji koju je vodila katolička dobrotvorna organizacija; molitva u katedrali Marije Naše Kraljice u sjevernom Baltimoreu; i na kraju brzo zaustavljanje u Sjemeništu Svete Marije.

Raspored je bio zbijen, pa je plan bio jednostavno pozdraviti sjemeništarce dok su stajali vani na stepenicama. Ali Papa se probio kroz njihove redove i ušao u zgradu. Njegov je plan bio prvo posjetiti Presveti Oltarsku Sakrament. Kad su njegove želje obznanjene, osiguranje je krenulo u akciju. Očistili su zgradu pazeći pozorno na kapelu u kojoj bi se Papa molio. U tu svrhu korišteni su visoko dresirani psi za otkrivanje bilo koje osobe koja bi mogla biti prisutna.

Mi katolici znamo da su bili u pravu – našli su stvarnu, živu Osobu u svetohraništu

Psi su obučeni za pronalaženje preživjelih u srušenim zgradama nakon potresa i drugih katastrofa. Ovi vrlo inteligentni i voljni psi brzo su prošli hodnicima, uredima i učionicama, a zatim su poslani u kapelu. Išli su gore-dolje prolazom, pored klupa i na kraju u bočnu kapelu u kojoj je držan Presveti Sakrament.

Došavši do svetohraništa, psi su njušili, cvilili, pokazivali i odbijali otići, pažnja im je bila prikovana za svetohranište, dok ih voditelji nisu pozvali. Bili su uvjereni da su tamo nekoga otkrili.
Mi katolici znamo da su bili u pravu – našli su stvarnu, živu Osobu u svetohraništu”

www.medjugorje-news.com

Izvor
hkm.hr
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er