SVJEDOČANSTVA

Čudo po zagovoru sv. Padre Pia: Dvogodišnjoj djevojčici na samrti stvorio se novi mjehur

Rođen u južnotalijanskom gradu Pietrelcina pod imenom Francesco Forgione prije no što je uzeo ime Padre Pio u franjevačkom redu, bio je poznat po raznim nadnaravnim darovima. Jedan od tih darova bile su stigme — spontano pojavljivanje rana na tijelu nalik onima Krista raspetoga. Također je mogao čitati ljudska srca, liječiti bolesne i bilocirati se.

Unatoč širenju vijesti o njegovim darovima, Padre Pio nije bio dobro poznat među mnogim američkim katolicima sredinom 20. stoljeća. Međutim, to se počelo mijenjati nakon iscjeljenja Vere Marie Calandre, dvogodišnje djevojčice koja je patila od urođenih problema s mokraćnim traktom zbog kojih je imala loše prognoze.

Za liječnike njena se smrt činila očitom – čak i u očima dr. C. Everetta Koopa, kirurga koji je bio uključen u njezinu njegu, a koji će kasnije postati američki glavni kirurg pod Reaganovom administracijom.

Dok je Koop pomogao ukloniti Calandrin mjehur kako bi joj olakšao muke, također je savjetovao njezine roditelje da obave pripreme za njezin sprovod. Međutim, taj dan se nije dogodilo što se očekivalo – kako je sama Calandra rekla prepričavajući priču za EWTN.

“Koop je rekao njenoj majci: ‘Trebaš se … sada pomiriti s ovim, ne možeš se držati ovog umirućeg djeteta’, ispričala je Calandra. “I moja je majka otišla kući i nije to prihvatila.”

Calandra je opisala kako je njezina majka, pobožna katolkinja, uzela knjigu o Padre Piju koju joj je netko dao i čula unutarnji glas dok je čitala knjigu koji joj je rekao da svoju kćer dovede u Italiju bez odlaganja.

Brzo se dogovorivši za put, Calandrina majka uspjela je dovesti svoju kćer u Italiju, čekajući svećenika u prepunom hodniku s drugima. Tada joj je, opisala je Calandra, pristupio Padre Pio.

“I oči su im se spojile”, rekla je Calandra. “Tada je rekla: učini čudo da svi vjeruju. Uzeo je svoju ranjenu ruku, prekrivenu polurukavicama… gurnuo ju je ispred njezina lica, a ona mu je uspjela poljubiti ruku.”

Nakon što je Padre Pio dotaknuo svakoga od njih pojedinačno po glavi i blagoslovio ih, Calandra i njezina majka vratile su se kući u SAD.

Nakon toga, tijekom naknadnog rendgenskog snimanja s Koopom, došlo je do nevjerojatnog otkrića: pronašli su mjehur točno na onom mjestu gdje joj je prethodni uklonjen.

“Kirurg to nije mogao objasniti”, rekla je Calandra. “Samo je rekao: ‘postoji ‘rudimentarni… mjehur’, kasnije je rekao: ‘što god radili, nastavite to raditi’.”

Stvar je u tome što novi mjehur nije mogao sam izrasti, bilo je to očigledno fizičko čudo ozdravljenja.

Dok je Padre Pio preminuo ubrzo nakon Calandrinog ozdravljenja, njezina je majka posvetila ostatak svog života u znak zahvalnosti fratru i obznanjivanju njegovog imena, naposljetku izgradivši Nacionalni centar Padre Pija u blizini njihove kuće u Pennsylvaniji.

Nick Gibboni, izvršni direktor Nacionalnog centra za Padre Pija, dao je uvid u to kako se misija centra provodila tijekom života Padre Pija na zemlji.

“Ljudi koji bi došli vidjeti Padre Pija i skoro bi se bacili na Padre Pija,” rekao je Gibboni. „Oni bi govorili, ‘Volim te, volim te’, a jedan od njegovih poznatijih citata bio je da kaže, ‘Ne, ne volite Padre Pija zbog Padre Pija, volite Padre Pija jer ja te vodim Isusu.’”

Naposljetku, Gibboni je naglasio da se za Padre Pija sve radilo o vođenju duša Kristu kroz Katoličku crkvu — nasljeđe koje nastavlja živjeti i kroz rad centra u Americi.

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er