CRKVA

Austrijski biskup ponovno postavio svetogrdnu umjetnost u crkvi za vrijeme korizme

Austrijski biskup primoran je ukloniti iz jedne svoje crkve vrlo kontroverzno “korizmeno platno”- koje je zasluženo izazvalo bijes vjernika!

Na tkanini je prikazano svinjsko srce napola prekriveno kondomom, a austrijski katolici mogli bi podnijeti kaznenu prijavu protiv svog biskupa zbog “omalovažavanja vjerskih učenja”.

Biskup Hermann Glettler iz biskupije Innsbruck postavio je takozvano “korizmeno platno” u “Innsbrucker Spitalskirche”, crkvi iz 18. stoljeća. Prethodno ju je branio kao “pokušaj stvaranja dijaloga sa suvremenom umjetnošću” i naglasio da slika “naravno” nije prikaz Presvetog Srca Isusova.

Međutim, gnjev vjernika bio je naizgled prevelik za prelata, zbog čega je Glettler u utorak najavio da će “skinuti umjetničko djelo prije Velikog tjedna” kao “znak pomirenja”, izvijestile su lokalne novine Tiroler Tageszeitung.

Biskup Innsbrucka je pod pritiskom svojih kritičara. Zapravo, on se suočava s pravnim optužbama: kao prvo, vjernici razmišljaju o podizanju kaznene prijave protiv Glettera zbog “omalovažavanja vjerskih učenja”, navodi kath.net. Drugo, lokalni političar Gerald Depaoli najavio je da će podnijeti prijavu protiv Glettlera jer je biskup u svom odgovoru objavio e-mail adrese svih svojih kritičara. To znači da je Glettler prekršio austrijsku Uredbu o zaštiti podataka.

Nekoliko dana ranije, Glettler se obrušio na konzervativnu katoličku novinsku stranicu kath.net, koja je objavila priču i kritizirala austrijskog biskupa. Tvrdio je da je “ova platforma manipulativna i puna mržnje u svom izvještavanju.” Biskup je također naveo da je dobio “vrlo pozitivne povratne informacije” za “umjetničko djelo”. Za to, međutim, nije pružio nikakav dokaz.

Ovo nije bio prvi put da je Glettler izložio svetogrdna “umjetnička djela” u jednoj od svojih crkava. Prošle godine biskup je postavio ogromnu fotografiju polugole pro-LGBT aktivistice u katoličkoj crkvi u Innsbrucku. Biskup je 2019. dopustio da se u crkvi ugradi “Isusov sat” napravljen od naopako okrenutog korpusa sa slomljenim rukama.

Glettler je inače javno pozivao na “blagoslove” za istospolne parove i odobravao aktivan homoseksualni način života. Također je 2020. rekao da je nauk Crkve da žene ne mogu biti zaređene za svećenike “nejednakost” koju je “teško opravdati”. Godine 2019. bio je domaćin seminara za rastavljene i “ponovno vjenčane” parove koji žive u preljubu, na kojima je parovima dopustio da prime Svetu pričest te im priredio “slavlje pomirenja i blagoslova”.

Izvor

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er