CRKVA

Čudesno ozdravljenje djevojčice: Čudo zbog kojeg je beatificiran Ivan Pavao I.

Rođen kao Albino Luciani novi je blaženik Ivan Pavao I. imao jedan od najkraćih pontifikata u povijesti Crkve. Unatoč tome ostavio je dubok trag te je stekao nadimak “nasmiješeni papa”. Uvjeti za beatifikaciju Ivana Pavla I. ispunjeni su nakon što je Sveti Otac Franjo u listopadu 2021. potpisao dekret o čudo po njegovom zagovoru.

Ivan Pavao I. proglašen je danas novim blaženikom Crkve.

Čudo koje dogodilo odnosi se na izlječenje djevojčice Candele iz Buenos Airesa koja je bolovala od teškog oblika encefalopatije, odnosno oštećenja funkcije velikoga mozga.

Dana 22. srpnja 2011. godine kada su liječnici Candelinoj majci, koja se ni u jednom trenutku nije željela odvojiti od svoje kćeri, priopćili da djevojka vjerojatno neće preživjeti noć, otac Dabusti potaknuo ju je da za zdravlje svoje kćeri zamoli zagovor Ivana Pavla I.

Otac Dabusti je istakuo kako se sjetio upravo “nasmiješenog pape” jer je, otkad je imao 13 godina, “u svojemu sjećanju i srcu nosio osobu i radost” Svetog Oca čiji je pontifikat trajao samo 33 dana. Poručio je da se kao dječak divio Ivanu Pavlu I. zbog “njegove duboke poniznosti i jednostavnosti koju je pokazivao kao svećenik i kao osoba” te je prema njemu razvio “duboku privrženost i vjernost”, rekao je otac Dabusti za portal Aleteia.org

“Tijekom moje formacije imao sam mogućnost zamoliti putnike u Rim da nad grobnicom Ivana Pavla I. mole da postanem dobar svećenik”, prisjetio se.

Kada je djevojčica Candela hospitalizirana njezina majka došla je u župu koju je vlč. Dabusti vodio i zamolila ga za posjet svojoj kćeri.

Tijekom zajedničke molitve s majkom i medicinskim sestrama, svećenik je spustio ruku na djevojčicu i predložio molitvu za zagovor Ivana Pavla I.

Candelina majka nije znala tko je bio Albino Luciani, pa je otac Dabusti ukratko objasnio zašto bi u toj teškoj situaciji trebalo moliti za njegov zagovor. “Bila je to spontana molitva, nadahnuće rođeno iz srca”, rekao je svećenik.

Iste noći postali su vidljivi prvi znaci poboljšanja Candelina stanja. Iz dana u dan bila je sve bolje. Iako su liječnici predvidjeli da će ostati u vegetativnom stanju ili s teškim ozljedama mozga, Candela je ozdravila.

“Vjerujem da nam znanost i vjera sve više pokazuju kako idu jedna s drugom, jer sve više dijalogiziraju i upotpunjuju se”, rekao je kasnije Dabusti, koji je o Candelinu slučaju razgovarao i sa skeptičnim liječnicima. “Morali su priznati da se njezin oporavak nije mogao znanstveno predvidjeti”.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Također pročitajte
Close
Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er