VJERA I DUHOVNOST

ČUDESNO Gospa se ukazuje vidjelici prije smrti i ostavlja joj dar

ČUDESNO Ukazanja Gospe Fatimske poznata su diljem svijeta, ali koliko znamo o posljednjim trenucima života dvoje malih vidioca?

Ovo je priča o posljednjih 20 dana života Jacinte Marto, koja je preminula 20. veljače 1920. usred strašne patnje i daleko od svoje obitelji kako je predvidjela Gospa. Iako je patila, mala Jacinta bila je sretna u sirotištu Madonna dei Miracoli (koje je preimenovala u Gospu Fatimsku), no liječnik Lisboa, uvjeren da je može spasiti, ipak ju je odlučio odvesti u bolnicu Don Estefania. Prvi dani bili su strašni, daleko od svoje obitelji, Jacinta se osjećala tužno i usamljeno, štoviše primijetila je kako su neke medicinske sestre bile raskošno odjevene i zbog toga se osjećala neugodno zbog njih. Tih dana kada su joj liječnici prišli rekla je: “Što će vam sve ovo?” misleći na odjeću medicinskih sestara, a zatim dodala: “Jadnice! Ne znaju što ih čeka.”

Tih dana ponovno ju je posjetila Gospa i rekla joj da je požuda grijeh koji čovjeka najlakše odvodi u prokletstvo, pa je Jacinta pokušala odvratiti ljude oko sebe od tjelesnih grijeha i života za stjecanje luksuza. Operacija je obavljena 10. veljače, liječnici su bili uvjereni da je sve dobro prošlo, ali patnja je i dalje bila strašna: dva su joj rebra bila odstranjena i svaki put kad je bila na liječenju, patnja se ponovno povećavala. No, Gospa je nije zaboravila, 16. veljače (četiri dana prije smrti) spustila se do podnožja njezina kreveta i otklonila svu njezinu bol, rekla je Jacinta: “Sada se više ne žalim. Ponovno mi se ukazala Gospa i rekla mi da će uskoro doći po mene i učinila da nestanu sve moje boli.”

Možda se to činilo kao obmana, ali njezin je liječnik ustvrdio i da su bolovi nestali i da je tih dana bila mirna kao i svako dijete: “Uistinu, uz sretno ukazanje koje se dogodilo usred ambulante, svi bol je nestala, a ona se počela htjeti igrati.” Međutim, 20. veljače Jacinta se opet osjećala bolesnom i zamolila je majku Godinho (svoju kumu) da primi sakramente. Liječnici su učinili sve što su mogli, ali došlo je vrijeme da Jacinta uzađe na nebo. Prije nego što je zatvorila oči rekla je majci Godinho da će se jednog dana vratiti u Fatimu, a zatim je umrla. Njezinu želju da se vrati kući ispunio joj je biskup Leire 1935. godine, koji je, zapravo, odlučio prenijeti tijelo male vidjelice na groblje Fatime.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er