MOLITVEOBITELJVJERA I DUHOVNOST

Čudesna pobožnost: Devetnica Gospi koja razvezuje čvorove spasila je moj brak

Čudesna pobožnost: Devetnica Gospi koja razvezuje čvorove spasila je moj brak Toga poslijepodneva, dok je dvoje najmlađe djece spavalo, ležala sam u krevetu, plakala i molila krunicu. Kod gotovo svakoga zrnca molila sam Blaženu Majku za zagovor i govorila: „Samo želim istinu. Mogu krenuti naprijed ako mi kaže istinu.”

Moj suprug i ja išli smo na bračno savjetovanje u savjetovalište u našoj biskupiji. Trebala nam je čudesna intervencija. Bilo je od velike koristi uključiti i „treću stranu” u razgovor. Bavili smo se stvarima kojima se nikada nismo bavili u svojemu braku. To nam je mnogo pomoglo. No između nas dvoje i dalje je bio zid.

Savjetnik ga je pitao zašto čini neke stvari, a on je na to odmahnuo glavom i rekao: „Ne znam.” U devet godina našega braka doista mi se povjerio možda dva ili tri puta. Između nas je bilo veoma malo emocionalne bliskosti, a ja sam za to bila molila četiri godine. Znala sam da postoji i nešto više, ali nisam imala pojma što. Samo je on to znao.

Razvezani čvor

Nakon što sam nekoliko bliskih prijateljica zamolila da mole za moj brak, jedna mi je prijateljica ponudila da sa mnom moli devetnicu Gospi koja razvezuje čvorove. Devetnice su nešto što ja inače nikada ne dovršim. Stvarno se borim s time. No ovoga sam puta bila odlučna i imala sam nadu. Prijateljica mi je poslala poveznicu za devetnicu, i počele smo moliti sutradan. Ustrajno sam je molila svakoga dana, kada god bih imala koju minutu za sebe u kući s petero djece, što je obično bilo moguće samo u kupaonici. Čudesna pobožnost Gospi koja razvezuje čvorove s vremenom će mi ukazati na čvorove koji postoje u mom braku.

Točno jedan tjedan nakon što je devetnica bila dovršena, konačno sam otkrila čvor u svojemu braku. Marija, Majka koju sam zazvala u očaju, uzela je naš brak u svoje majčinske ruke pune ljubavi i razvezala najveći čvor u našim životima. Bio je to čvor kojega nisam bila do kraja svjesna, i nisam shvaćala da je moj muž time zarobljen. Iako je taj čvor bio jedna od najbolnijih stvari koje sam morala proći, veoma sam brzo bila svjesna njezine prisutnosti sa mnom dok sam plakala, čudesna prisutnost naše majke. 

Čudesno: Nebo nam je mnogo bliže nego što shvaćamo. 

Gotovo sam odmah znala da je upravo Marija pomogla rasvijetliti ovu stvar, i stalno sam to imala pred očima. Ona je bila tako puna ljubavi, tako blaga, tako brižna. Znala sam da grli mene, svoju kćer, dok sam plakala. Bila sam veoma ljuta, ali još više od toga sam bila ustrajna u odluci da ću moliti za njega i boriti se za njega. To je mogla učiniti samo čudesna milost Božja.

Toga poslijepodneva, dok je dvoje najmlađe djece spavalo, ležala sam u krevetu, plakala i molila krunicu. Kod gotovo svakoga zrnca molila sam Blaženu Majku za zagovor i govorila: „Samo želim istinu. Mogu krenuti naprijed ako mi kaže istinu.”

čudesna

Najveće čudo u mojemu životu

Kasnije te večeri moja je svekrva na moju molbu došla u našu kuću pričuvati djecu kako bismo se moj suprug i ja mogli odvesti nekamo i razgovarati nasamo čim je on došao kući s posla.

Kada je stigao kući, pošli smo na parkiralište obližnje katoličke crkve da razgovaramo. Stali smo na parkirnome mjestu, a ja sam ugasila auto, okrenula se k mužu i upitala ga: „Želiš li ti još biti sa mnom?”

Moj se muž rasplakao. Otvorile su se sve brane, i ja sam konačno znala tko je on. Prvi put u devet godina našega braka osjetila sam da sam konačno njegova, to je bila čudesna spoznaja. Također sam shvatila s kakvim se mukama borio. Mislio je – između ostaloga – da bi meni i našoj djeci bilo bolje bez njega. Nikada nisam u nečijim očima vidjela takav strah kakav sam toga dana vidjela u njegovima.

Više nije bilo tajni. Sve je konačno bilo razotkriveno. Nakon što se sutradan vratio kući s posla i sjeo večerati, rekao je nešto što neću nikada zaboraviti: „Danas sam se konačno osjetio slobodnim.”

Preobilne milosti

Nakon onoga našega razgovora, počele su se događati stvari za koje sam godinama molila. Odjednom je bio prepun privrženosti prema meni. Mogla sam ga vrlo jednostavno pitati muči li se s nečime, a on je bio posve iskren o svemu. U njegovim je očima bilo sjaja kakvoga prije nisam vidjela! Gospa ga je vratila u život. Vratila je naš brak u život donoseći naše očajničke potrebe svojemu Sinu. Ne mogu dovoljno preporučiti snagu krunice i posvete Isusu po Mariji!

Dva mjeseca je prošlo, i još je tako. Privrženost, otvorenost, osmijesi, sjaj u njegovim očima (koji je postao još jači!). Drage moje mame i supruge, nikada, nikada nemojte očajavati! Nikada, nikada ne prestajte moliti. Uvijek, uvijek molite krunicu. Uvijek postoji nada.

www.medjugorje-news.com

Izvor
bitno.net
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er