VJERA I DUHOVNOST

Čudesan susret sv. Padre Pija i duše iz čistilišta: Evo što je starac tražio od sveca

Padre Pio je poznat po svojim mnogim mističnim iskustvima tijekom molitve, često probijajući nebeski veo dok je bio na zemlji. Jedno takvo iskustvo uključivalo je neočekivani susret s dušom iz čistilišta.

Jednog dana dok je sam molio, Padre Pio je otvorio oči i ugledao starca kako stoji. Bio je iznenađen prisutnošću druge osobe u prostoriji i objasnio je u svom svjedočenju: “Nisam mogao zamisliti kako je mogao ući u samostan u ovo doba noći jer su sva vrata zaključana.” Nastojeći razotkriti tajnu, Pio je upitao čovjeka: “Tko si ti? Što želiš?” Čovjek je odgovorio: “Padre Pio, ja sam Pietro Di Mauro, sin Nikole, nadimka Precoco. Umro sam u ovom samostanu 18. rujna 1908. u ćeliji broj 4, dok je to još bila ubožnica.

Jedne sam noći, dok sam bio u krevetu, zaspao uz upaljenu cigaretu, koja je zapalila madrac i ja sam umro, ugušio se i izgorio. Još uvijek sam u čistilištu. Treba mi sveta misa da bih bio oslobođen. Bog je dopustio da dođem i zamolim te za pomoć.” Pio je utješio jadnu dušu rekavši: “Budite uvjereni da ću sutra slaviti misu za vaše oslobođenje.” Čovjek je otišao i sljedećeg dana Pio je malo istraživao i otkrio istinitost priče i kako je čovjek istog imena umro tog dana 1908.

Sve je potvrđeno i Padre Pio je slavio misu za pokoj starca. duša. Ovo nije bilo jedino pojavljivanje duše iz čistilišta koja je molila Padre Pija za molitve. Pio je tvrdio: “Ovim putem [do samostana] dolazi onoliko duša mrtvih koliko i duša živih.” Mnogo puta bi duše tražile da se služi misa za njih, ističući duhovnu težinu mise i kako ona može smanjiti vrijeme koje osoba provede u čistilištu prije nego što prigrli slavu neba.

Vezani članci

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er