ČITLUKVIJESTI

ČITLUK Kod Spomen kuće u Paoči otvoreni 17. Didakovi dani

Danas su u Paoči, kod Spomen kuće fra Didaka Buntića, otvoreni 17. Didakovi dani, manifestacija posvećena životu i djelu istaknutog hercegovačkog franjevca.

Na otvaranju manifestacije prisutne u Paoči pozdravili su Andrijana Zubac, članica Organizacijskog odbora i fra Nikola Rosančić, župnik župe sv. Blaža – Gradnići, nakon čega je fra Didaku Buntiću počast odana polaganjem cvijeća, paljenjem svijeća i zajedničkom molitvom.

Na spomenik podignut u čast i u znak sjećanja na velikog fra Didaka cvijeće su položili i zapalili svijeće načelnik općine Čitluk Marin Radišić, predsjednik HKUD Didak Robert Jurešić i učenici područne osnovne škole u Gradnićima, čija središnja škola u Čitluku nosi naziv fra Didaka Buntića.

Otvaranju 17. Didakovih dana nazočili su predstavnici Općine Čitluk, članovi Organizacijskog odbora Didakovih dana, predstavnici OŠ fra Didaka Buntića, učenici iz gradnićke škole sa svojim učiteljicama i mještani.

Nakon otvaranja, program 17. Didakovi dani nastavit će se tradicionalnom umjetničkom kolonijom „Didak“ u sklopu koje će ove godine biti dječja likovna radionica, te misnim slavljem i predstavljanjem romana.

Umjetnička kolonija započet će s radom u subotu, dok će se misno slavlje u župnoj crkvi i predstavljanje romana održati u nedjelju. Roman „Tajna dvanaestog oraha“ književnice Sanijele Matković održat će se u staroj crkvi, gdje će o romanu, uz autoricu, govoriti: Nada Đerek, Ivan Kraljević, Žana Ćorić, Ljubica Ivančić, Gojko Jelić i Mario Češkić. U glazbenom dijelu programa predstavljanja romana sudjelovat će pjevačka skupina HKUD-a Didak i Lara Jurešić – učenica Srednje glazbene škole Široki Brijeg.

www.medjugorje-news.com/citluk.ba

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er