SVIJETVIJESTI

Činjenice masovnog cijepljenja pojedinih država su ohrabrujuće. Velika Britanija, USA, Izrael, Australija…….

Već krajem studenog mnoge napredne ekonomske zemlje su krenule s masovnim cijepljenjem. Pogotovo ako govorimo o Velikoj Britaniji i Izraelu. Zašto? Pa upravo te 2 zemlje uz Australiju nemaju 3ći val, već su u rapidnom opadanju zbog ranijeg cijepljenja od drugih. Upravo nakon 45 dana od primitka 2ge doze se dobiva imunitet od 90+%.

Amerika malo lošije stoji s statistikom, ali ukoliko pogledamo Izrael i Veliku Britaniju kod njih je situacija u opadanju, i samim time bi po njihovim najavama stigli do imuniteta krda već krajem lipnja ove godine.

Velika Britanija prije 3 tjedna na čelu s Borisom Johnsonom je najavila da se postepeno otvaraju te da bi polovinom srpnja sve restrikcije bile ukinute. Sličnu prognozu za Izrael je najavio i sam premijer Benjamin Netenyahu.

Smiješno je usporediti BiH recimo s Australijom. Čitav taj kontinent ima oko 800 prijavljenih slučajeva dnevno dok BiH u proteklih par dana broji preko 1000 na dnevnom nivou. Ruku na srce, matematika je jasna u ovome. Cjepivo je spas od ove pošasti, jer inače bez cijepljenja pandemija bi mogla potrajati i do 7 godina.

Također u proteklih par dana u Njemačkoj su krenuli jeftiniji brzi testovi na Covid. Naime radi se o setu od 5 testova koji su gotovi kroz 15 do 20 minuta, te se uzimaju uzorci s početnog djela nosa. Cijena u Njemačkoj za ove testove varira od 20 do 25 EUR što je puno prihvatljivije nego 80 do 120 EUR kao do sadašnji PCR testovi.

Nadamo se da će ove komercijalne testove uzimati kao relevantne u svrhu prelaska granica ili će se ipak lobirati pojedinim privatnim poliklinikama koje rade PCR testove.

www.medjugorje-news.com/IVP

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er