OSTALOZDRAVLJE

Djelotvoni lijek fra Jure Marčinkovića protiv gripe

Djelotvoni lijek fra Jure Marčinkovića protiv gripe. Za svaku bolest Bog je stvorio ljekovitu biljku. Naše su livade, pašnjaci, planine i brežuljci naše Bogom dane ljekarne! Nije dovoljno to znati, trebamo se zainteresirati, upoznati i iskoristiti dane nam čarobne biljke u ljekovite svrhe.

Najpoznatiji travar među fratrima, fra Juro Marčinković je u potrazi za ljekovitim biljem proputovao pola svijeta, te je i sam potvrdio – lijekovi su svuda oko nas. Upravo je on stare recepte koje je prikupljao pola stoljeća pretočio u dvije knjige: “Božja biljna ljekarna” i “Ljekaruše”.

Prikupljao je i primjenjivao recepte bosanskih franjevaca koji su stoljećima iscjeljivali ljekovitim travama, o čemu je ostalo oko 150 zapisa, takozvanih likaruša, kojima su izliječene mnoge bolesti.

Za liječenje i prevenciju gripe: Čašica šljivovice s čajem od bazge

Fra Juro tako kaže kako “gripu treba preležati, uzimati vitamine i dosta tekućine, posebno ako se izgubi tek. Treba uzimati više biljnih masti i bjelančevina, osobito ulja od maslina, suncokreta i oraha, dosta svježega voća i povrća i svježe iscijeđene voćne sokove koji su jako korisni kao lijek.”

Dodaje i da je dobro češće jesti ananas, papaju, avokado i mango.

Ipak najkorisnijim smatra svakodnevno konzumiranje kokošje juhe s povrćem, te dodaje kako su osobito su korisni brokula, mrkva, peršin, celer, kupus i komorač. Vrlo je korisno da se juhi kao lijek doda ljute paprike i papra.

“Pijte čajeve od bazginih i lavandinih cvjetova ili od planinske vrkute – tri šalice tijekom dana.

Korisno je pojesti i žlicu neprerađenoga žutog šećera s pola male žlice mljevenoga crnoga papra jednom dnevno te popiti čašicu šljivovice s čajem od bazge”, otkrio je veliki poznavatelj ljekovitosti bilja fra Juro Marčinković.

www.medjugorje-news.com/dnevno.hr

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er