ČITLUKHERCEGOVINA

Borna Pehar pobjednik prvog online šahovskog turnira za igrače Neretvanske lige

Za mlade šahovske nade nema odmora, pa je tako 29. travnja 2020. u 19:00 sati održan prvi online šahovski turnir za sudionike Neretvanske lige. Igrao se na stranici Chess.com po švicarskom sustavu u trajanju od 5 kola s tempom od 10 minuta po igraču.

Inače Neretvanska liga je natjecanje koje je napravljeno u suradnji 5 klubova i dvije osnovne škola te je zamišljeno kao klupsko natjecanje za kadete.

Na turniru je sudjelovalo 18 igrača iz slijedećih ekipa Neretvanske lige: Čapljina, Brotnjo Čitluk 1, Brotnjo Čitluk 2, Mostar, Široki Brijeg, Zrinjski te iz ekipa iz Ploča i Metkovića.

Nakon uzbudljive i do kraja neizvjesne borbe, pobjednik turnira sa 4 osvojena boda je naš član Borna Pehar, objavljeno je na web stranici Šahovskog kluba Brotnjo.

Na diobi drugog mjesta sa 3,5 osvojena boda nalaze se Ajdin Stranjak (ŠK Mostar), te Tomislav Ivanković (ŠK Široki Brijeg).

Od 4. do 7. mjesta, osvojivši po 3 boda nalaze se: Filip Pehar (ŠK Brotnjo), Ana Ostojić (ŠK Brotnjo), Luka Džalto (ŠK Čapljina) i Mihaela Buntić (ŠK Brotnjo).

Od natjecatelja ŠK Brotnjo nastupili su još Luka Vasilj i Šimun Enzo Buntić. Luka je završio na 8. mjestu (2,5), dok je sedmogodišnji Šimun Enzo sa 2 osvojena boda završio natjecanje na 10. mjestu.

Svi šahisti su pokazali fer i korektno ponašanje te su se dobro zabavili. Ovo je tek prvi turnir, a mi se nadamo da će ih biti još mnogo u budućnosti.

Šahovski klub Brotnjo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er