ČITLUKCRKVA

Post i molitva za župu Čitluk – molitva za duhovnu obnovu župljana

Post i molitva za župu Čitluk – molitva za duhovnu obnovu župljana

U Župi Krista Kralja u Čitluku odlučili smo kroz narednih godinu dana postiti i moliti za sve župljane.

Ne postoji čovjek koji nije pogođen slabošću i grijehom. Svi mi vrlo dobro znamo probleme i grijehe drugih. Ali, što smo učinili da jedni drugima pomognemo? Post i molitva najjače su oružje protiv zla i možda najviše što možemo za nekoga učiniti jest postiti i moliti i tako se žrtvovati za drugoga. Kroz post i molitvu za sve župljane, želimo svi jedni druge nositi u molitvi. Ne želimo biti pasivni, već želimo misliti na druge. Ne želimo se oglušiti na poziv naše Majke, koja nas preko 40 godina poziva na tako jednostavna djela: djela posta i molitve.

Postit ćemo i moliti za duhovnu obnovu svih naših župljana. Postit ćemo i moliti za stare, nemoćne i bolesne kojima je potrebna utjeha; za obitelji koje su pogođene svađama i nerazumijevanjem; za očeve i majke koji su pod raznim teretima; za mlade; za djecu… Za sve naše župljane!

Vezani članci

Tko se može uključiti u ovu duhovnu akciju? Svi župljani dobre volje, i mladi i stari. Post i molitva nisu za ‘pobožne bakice’, za ‘posebne’ ili ‘odabrane’ već za sve nas!

Kako ćemo postiti i moliti? Prijedlog je da se odaberu 2 dana u mjesecu (osim nedjelje, npr. svako drugi utorak). U odabrani dan posti se (o kruhu i vodi, ako je moguće), sudjeluje u svetoj misi i izmoli krunica ili provede pola sata u klanjanju pred Isusom. To se sve čini na sljedeću nakanu: za duhovnu obnovu župe.

Ako mislite da ste potrebni molitve (a tko nije?), uključite se u ovu duhovnu inicijativu. Ako i vi želite dati od sebe bar malo za druge, priključite nam se. Više od 150 već prijavljenih župljana postit će i moliti za tebe! Dadni i ti dio sebe…!

Prijaviti se možete u župnom uredu ili na broj: 063/207-880.

Župa Krista Kralja Čitluk

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er