OSTALOVIJESTIZANIMLJIVOSTI

BITI ŽENA!

U suvremenom svijetu žena se osjeća zakinuta i ugroženana jednako kao i u prapovijesnim kulturama. Najbolnije što joj se moglo dogoditi da je muškarac bez njene suradnje izgradio tehničku civilzaciju, jer je bila isključena iz javnog života. 

Feministički pokreti otkrili su problem, ali ga nisu riješili. Tu su nastale teške izranjenosti, zapostavljenosti i ostavljenosti na makro području u osobnosti žene. 

Ugrožen život kao egzistencija i postojanje žene. Zato povrijeđena žena nastupa kao ranjena s puno bijesa i agresivnosti. Napadački se brani te još više biva povrijeđena, te sama nanosi bol iz osvete za zlo koje je njoj naneseno. Oponaša muškarca da bi dokazala svoje sposobnosti jer joj manjka svijest o vlastitoj vrijednosti. 

Suvremeno društvo nameće trendovska mišljenja. Obiteljska uloga žene – vrhunska majka, a poslovni svijet – uspješna na poslu, karijera i samostalnost. 

Vezani članci

Hagioterapija će uvelike pomoći ženi da osvijesti svoju ulogu za izgradnju boljeg društva. Podizanjem vlastitog dostojanstva neće se dati od sebe same kao ni od muškarca. Napretkom tehnologije gubi se smisao za osobu i događa se usmjerenost na stvari. Zato nam je silno potrebna žena hagioterapijom ozdravljena,  da postane svjesna svoga poslanja. 

Nesigurna žena ranjene osobnosti pljeni muškarce, zloupotrebljava vlastite sinove i time ispunjava praznine. Ranjeni muškarac ne umije surađivati bez da ženu ne upotrijebi za služenje. Zato ženi treba posvjestiti: 

Dostojanstvo osobe je moje “Ja”, ozdravljajući na tom području ne osjećam se manje vrijednom ni ugroženom od muškarca. Naprotiv, znam kako muškarac današnjice treba ženu da ga razumije kao nikad prije. Osjećaj vrijednosti čini je dostojanstvenom. Žena je čovjek i njen smisao je postati sustvarateljica boljeg svijeta a time i društva. Životna zadaća žene  je stvarati, donositi život, ne samo fizičkim rađanjem djeteta već stvarati novu osobu u čovjeku. Imati sućuti za čovjeka. Opravdati muškarca prošlosti. Da bi to mogla treba otkriti smisao u Stvoritelju jer jedinu u Njemu može dobiti odgovore na temeljna pitanja života.

Tko sam – otkriti različitost nadopunjavanja, aistih dubina. 

Čija sam – od istog Stvoritelja. Temeljne istine 

Te istine će zbližiti muškarca i ženu u neuništenom području i postat će oni jedno, ljubljeno biće, vrhunsko biće svoga Stvoritelja. 

Žena koja je u skladu svih dimenzija. Sama prepoznaje unutarnju moć, vrhunske sposobnosti, snagu vlastite neuništivosti i ljepotu dostojanstva. 

Otkriva vlastitu dragocjenost sebe kao osobe, svoje neponovljivosti i originalnosti. Po moralnim zakonima žena isijava nekom čudesnom moći. Prkosi svijetu, šokira ga, pokazuje mu svoju snagu koju upotrebljava za život, za rađanje osobe, za bolji svijet i tako postaje sustvarateljica. Otkrivajući ljepotu Stvoritelja svjedočkim životom.

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er