CRKVA

Biskup Komarica proslavio zlatni jubilej

U subotu 23. lipnja, u samostanskoj i župnoj crkvi Sv. Ante Padovanskog na Petrićevcu, banjolučki biskup mons. Franjo Komarica proslavio 50. godina svećeništva.

Svečano misno slavlje predvodio je mons. Komarica uz koncelebraciju 11 svećenika, asistenciju dvojice đakona i sudjelovanje brojnih vjernika, prenosi Nedjelja.ba

U svojoj homiliji otac biskup odabrao je dvije osnovne misli vodilje. Prva misao je „Posvećen da naviješta Evanđelje, posvećuje vjernike, prinosi žrtvu novoga saveza” (II. vatikanski koncil), a druga misao o kojoj je mons. Franjo govorio odnosi se na citat Zahvaljujem Gospodinu našemu Isusu Kristu, što me smatrao dostojnim povjerenja i uze me u svoju službu. (1Tim 1,12).

Euharistijsko slavlje animirao je Neven Kraljić, orguljaš zagrebačke katedrale, uz pjevanje Josipe Kraljić, te nekoliko pjevača iz zborova banjolučkih župa.

Nakon svete mise okupljeni su pozvani na objed u samostanskoj kripti gdje je fra Domagoj u ime Franjevačkog samostana darovao biskupu Komarici umjetničku sliku samostana i crkve na Petrićevcu, izvijestili su na mrežnoj stranici Samostana.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er