CRKVASVIJETVIJESTI

Biskup Barron: Latinska misa neće se ukinuti, ali treba odabrati nove lokacije

Nakon glasina koje su kružile društvenim medijima da biskup Winona-Rochester Robert Barron priprema nova ograničenja latinske mise, biskupija Minnesote rekla je u ponedjeljak u priopćenju da biskup “nema namjeru” ukinuti izvanredni oblik mise.

Biskup Robert Barron, u svojoj pastoralnoj brizi za sve vjernike svoje biskupije, uključujući one s posebnom privrženošću tradicionalnoj latinskoj misi, nema namjeru ukinuti slavljenje mise u ovom obliku u biskupiji Winona-Rochester, “, pisalo je u objavi. “Naprotiv, u nastojanju da vjernije slijedi crkvene zakone, biskupija je trenutno u procesu pronalaženja odgovarajućih ‘mjesta na kojima se vjerni sljedbenici ovih skupina mogu okupiti za euharistijsko slavlje’, što, prema vatikanskom dokumentu Traditiones Custodes, biti mjesta koja nisu župne crkve”, stoji u priopćenju.

Komentari su uslijedili nakon što je Twitterom kružila glasina da se latinska misa ukida unutar jedne župe u biskupiji, što je mogući pokazatelj da druge župe koje slave tradicionalnu latinsku misu (TLM) mogu očekivati ograničenja, piše CNA

Nova ograničenja tradicionalne latinske mise, koja koristi Rimski misal iz 1962., došla su kao rezultat motu proprio Traditionis custodes pape Franje iz srpnja 2021. Dokument je nametnuo nove granice kada i gdje se može koristiti “izvanredni” oblik mise. Papa je kao jedan od glavnih razloga za svoj edikt naveo svoju želju za ujedinjenjem Crkve.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Također pročitajte
Close
Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er