CRKVASVIJET

Biskup Barron protivi se zakonu o istospolnim brakovima

Biskup Robert Barron rekao je da je usvajanje zakona o istospolnim brakovima u američkom Senatu u utorak “veliko” razočaravajuće i da će mu se biskupi Sjedinjenih Država nastaviti protiviti.

Biskup Barron, predsjednik U.S. Odbora za laike, brak, obiteljski život i mlade Konferencije katoličkih biskupa (USCCB) izdao je u četvrtak izjavu u vezi sa 61-36 glasova za slanje zakona u Zastupnički dom. Donji dom mogao bi glasovati o tome već sljedeći tjedan. Predsjednik Biden je dao podršku zakonu, piše Aleteia.

“Ozbiljno smo razočarani što je krivo nazvan “Respect for Marriage Act” prošao Senat i nastavljamo pozivati ​​na njegovo odbacivanje,” rekao je biskup, koji je na čelu biskupije Winona-Rochester, Minnesota, i osnivač je katoličke službe Word on Fire. Barron je citirao encikliku pape Franje Amoris laetitia iz 2016., koja kaže: “Teško da možemo prestati zagovarati brak samo kako bismo izbjegli suprotstavljanje suvremenoj osjetljivosti …. Lišili bismo svijet vrijednosti koje možemo i moramo ponuditi.” “Zaista je brak, koji je doživotna i isključiva zajednica, potpuni i uzajamni dar muža i žene jedno drugome za njihovo dobro i za rađanje i obrazovanje djece, bitan za opće dobro”, rekao je biskup Barron.

“Međutim, desetljeća društvenog i pravnog razvoja otrgla su seksualnost, rađanje i brak jedno od drugoga u javnoj svijesti. Velik dio društva izgubio je iz vida svrhu braka i sada ga izjednačava s društvom odraslih.” Osim toga, zaštita vjerskih sloboda prema Zakonu o poštivanju braka nije dovoljna, rekao je Barron. Nacrt zakona “ne uključuje jasnu, sveobuhvatnu i afirmativnu zaštitu savjesti za vjerske organizacije i pojedince koji podržavaju svetost tradicionalnog braka, a koja je potrebna”, rekao je.

„Potvrđujemo svoje poštovanje prema dostojanstvu svih uključenih u ovu raspravu i priznajemo različite perspektive u našem civilnom društvu,“ zaključio je biskup, „ali učinak ovog zakona samo će pridonijeti smanjenju svetosti i integriteta braka u naše društvo.”

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er