VJERA I DUHOVNOST

(VIDEO)Austrija se budi s krunicom u rukama – Marijina vojska moli na ulicama 35 gradova na poziv jednog svećenika

Austrija se budi s krunicom u rukama – Marijina vojska moli na ulicama 35 gradova na poziv jednog svećenika U 35 gradova Austrije dogodila se pobuna krunicom, upaljeno je svijetlo koje se širi dalje…

Najave obveznog cijepljenja, zatvaranje ljudi, prijetnje novčanim kaznama pa i zatvorom za sve starije od 14 godina, a koji odbijaju cijepljenje u Austriji, tjera ljude da razmišljaju u najmanju ruku o emigriranju iz Austrije, a onda i na brojne prosvjedne marševe koji se održavaju svakodnevno i imaju potencijal da dođe do sukoba, iako ni jedna strana to načelno ne namjerava.

Da Austrijancima treba svijetlo, da im treba nada i pomoć, pokazali su u srijedu 8. prosinca na Blagdan Bezgrešnog Začeća Djevice Marije kad su u večernjima satima izašli na ulice i utjecali se Blaženoj Djevici Mariji, koja prema riječima i Pape Franje, ne odbija one koji je zovu u pomoć. Tisuće Austrijanaca izašlo je na ulice s krunicom na poziv jednog svećenika i teologa, kapelana Salzburške nadbiskupije, Ignaza Steinwendera.

Naime, samo nekoliko sati nakon njegova javnog poziva na križarski pohod krunicom i pomirenjem, osnovana je inicijativa ‘Austrija moli’ koja se u srijedu održala u 35 gradova.

Steinwender je takoreći upalio “svjetionik”, a prvi niz molitelja odgovorio je u kratkom vremenu.

U Beču je, na primjer, bilo 300 ljudi na javnoj molitvvi, u Linzu cca 350… Sveukupno su molile tisuće na 35 javnih mjesta, plus molitveni sati u obiteljima koje su trenutno u kućnoj karanteni, a koji se ne mogu pridružiti javnoj molitvi. Molitva je počela i nastavit će se sljedećih dana, piše kath.net.

Baš taj dan i Papa Franjo je uskliknuo svijetu rekavši: “Zamolimo Blaženu Majku danas za milost, neka nas oslobodi zablude da je Evanđelje jedno, a život drugo. Ne trebamo klonuti duhom: „Gospodin nam je svima dao dobar materijal da utkamo svetost u naš svakodnevni život! A kad nas obuzme sumnja da ne možemo, tuga zbog neadekvatnosti, onda pustimo da nas pogledaju milosrdne Gospine oči, jer nitko od onih koji su je zamolili za pomoć nikada nije napušten.”

Podsjetimo, javna molitva krunice počela je od Poljaka koji su prvi u velikom broju izašli na ulice, a čije su slike križara oduševile vjernike diljem svijeta. Po njihovu uzoru na ulice su izašli i Irci a moli se i u Brazilu, Španjolskoj, Kolumbiji pa i u Hrvatskoj.

Molimo i mi za sve oni koji trpe unutar ove tjeskobe koja zauzima čitav svijet!

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjeravjera
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er