CRKVAVJERA I DUHOVNOST

Ante Antić: “Slatko Srce Marijino, budi moje spasenje, Majko, čuvaj me i brani me od zla!”

Otac Ante Antić: “Držite te se nebeske Majke Marije i uvijek s Marijom. Ako navale napasti, pogledajte Mariju i recite kao dijete: Slatko Srce Marijino, budi moje spasenje! Majko, čuvaj me i brani me od zla”, govorio je o. Ante Antić svojim duhovnim kćerima.

Sluga Božji fra Ante Antić isticao se izvanredno kreposnim životom, osobito čistoćom i dobrotom srca, poniznošću, jednostavnošću, ljubavlju prema Kristu i Blaženoj Djevici Mariji, vjernošću Crkvi, svome franjevačkom redu i provinciji. Mnogi se preporučuju njegovu zagovoru kod Boga ili mu zahvaljuju za primljene milosti. To je bio dostatan razlog da se godine 1984. pokrene postupak za njegovo proglašenje blaženim i svetim. Tim je činom o. Antić dobio naslov sluga Božji.

U nastavku prenosimo njegov savjet duhovnim kćerima:

Draga duhovna kćeri ! Mir, milost i ljubav Duha Svetoga neka ispunja vaše dobro i plemenito srce, neka vas vodi, rasvjetljuje i tješi da uvijek uzmognete predano i strpljivo nositi svoj teški i križ sa Spasiteljem i da budete u svemu po Njegovoj svetoj volji … I ovom prigodom preporučam vam da budete dobro dijete Oca nebeskoga, puna vjere, svetog pouzdanja i božanske ljubavi.Za vas je najbolje držati se reda, discipline, uvijek vesela, ljubazna, predana u svetu volju Božju.Ne smijete se upuštati u fantazije, malodušnost, u popuštanju raspoloženjima. Daleko od vas neka budu sve predodžbe, uspomene što Vas uznemiruju, oneraspolože i prouzrokuju duševna stanja poslije kojih nastaje u vama nesnosna, teška ogorčenost .

Vezani članci

Za vas je najbolje držati se reda, discipline, uvijek vesela, ljubazna, predana u svetu volju Božju. Vi se ne smijete bojati ničega nego grijeha. Naprijed kao dijete Božje znajući da Vas Bog ljubi, čuva, brani i da je uvijek On s vama.Vi se ne smijete bojati ničega nego grijeha.Držite te se nebeske Majke Marije i uvijek s Marijom. Ako navale napasti, pogledajte Mariju i recite kao dijete: “Slatko Srce Marijino, budi moje spasenje! Majko, čuvaj me i brani me od zla!” Vi se ne smijete ljutiti. Ne smijete sumnjati u dobrotu Božju, Ne puštati se nikako depresiji. Predajem vas, dragom Bogu i nebeskoj Majci i sv. Josipu.

www.medjugorje-news.com

Izvor
hkm
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er