EUROPAVIJESTI

Aktivist zaklade povezane sa Sorosem uništavao ograde na granici Poljske s Bjelorusijom

Trinaest osoba uhićeno je zbog oštećivanja ograde na granici Poljske i Bjelorusije. Među uhićenim je i Bartosz Kramek, poznati aktivist iz zaklade “Otvoreni dijalog”, koju se povezuje s Geogreom Sorosem, javlja Remix.

Granična ophodnja opisala je incident i objavila ga na društvenim mrežama prenosi Narod.hr.

“Stražari su skupa s poljskim vojnicima zadržali skupinu od 13 ljudi (12 poljskih i jedan nizozemski državljanin) koji su uništavali pregrade postavljene na granicu s Bjelorusijom. Među uhićenima je i Bartosz K. U tijeku je proces podizanja optužnice protiv svih koji su uključeni u incident”, objavio je službenik granične ophodnje.

Bartosz K. je Bartosz Kramek – aktivist zaklade “Otvoreni dijalog” koju se povezuje s Georgom Sorosem, o čemu se zaklada svojedobno izjasnila.

Kramek je nedavno u poljskom dnevno-političkom magazinu Gazeta Wyborcza Kramek poticao građane na uništavanje utvrđenih barijera na poljskoj granici.

“Prosvjedovat ćemo u duhu građanskog neposluha”, napisao je Kramek. Naglasio je kako je nedopustivo ostaviti migrante da trunu na granici. “Pođimo tamo i simbolički zbacimo one žice. Trebali bismo prosvjedovati, djelatno i odlučno. Pregrade se nalaze jedino u našim glavama.”

Poručnica Anna Michalska iz poljske granične ophodnje priopćila je poljskoj novinskoj agenciji da su pronađena i dva vozila kojima su prosvjednici htjeli fizički rasporiti ogradu. “Kanili su privezati ogradu za vozila i rastvoriti ju”, pojasnila je Michalska dodavši da će policija sada poduzeti daljnje pravne mjere protiv uhićenih prosvjednika.

Ministar unutarnjih poslova Mariusz Kamiński izjavio je da će se počinitelje smatrati uračunljivima. “Ovaj je incident posve neprihvatljiv. Počinitelji koji su pokidali ogradu zadržala je Granična ophodnja, a slijede ih sve pravne posljedice za počinjeno. Na slična djela odgovorit ćemo jednakom čvrstoćom”.

U komentarima na društvenim mrežama ističe se kako su počinitelji morali biti svjesni posljedica svojih djela, a njihove kazne bit će za njih tek sredstvo za postizanje cilja. Podijeljeno je i nekoliko snimaka incidenta.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er