VJERA I DUHOVNOST

6 sjajnih načina kako pomoći djeci da se drže svojih korizmenih odluka

Pomozite svojoj djeci da izdrže u svojim korizmenim odlukama s ovim kreativnim i značajnim idejama.

Dok ulazimo u drugi dio korizme, novost odricanja od nečega za vrijeme korizme ili obećanja da ćete nešto učiniti tijekom ovog posebnog razdoblja možda već nestaje kod vaše djece — to je potpuno normalno, 40 dana može se činiti jako dugim za mlade!

Međutim, pojam pridržavanja obećanja nije samo važan s duhovne točke gledišta, to je također vitalna vrlina za život općenito. Stoga bi malo roditeljskog ohrabrenja tijekom korizme moglo puno pomoći. Prožimanjem korizmenih praksi s kreativnošću i radošću, veća je vjerojatnost da će djeca ostati motivirana i uključena u svoja obećanja tijekom cijele korizme, piše Aleteia.

Uz ove kreativne savjete ovu korizmu možete učiniti nezaboravnim i transformativnim iskustvom za svoje mališane.

Izazov korizmenih recepata Bez mesa ili omiljenih poslastica uobičajena je praksa u korizmi. Međutim, djeci bi moglo biti teško bez posebne slastice. Možete izazvati svoju djecu da osmisle recepte bez mesa ili grickalice u kojima mogu uživati tijekom korizme. Uključite ih u planiranje i pripremu obroka, naglašavajući važnost radosnog i kreativnog odricanja. Ili neka pokušaju napraviti jedno od ukusnih jela na Aleteijinom planeru obroka bez mesa za korizmu!

Tajni korizmeni prijatelj Tijekom korizme ostavljajte poruke ohrabrenja ili male poslastice svojoj djeci i podsjetite ih na njihova obećanja. To je divan način za poticanje prijateljstva i podrške.

Razmjena kartica svetaca Ovo je još jedna opcija uparivanja koja bi mogla bolje funkcionirati sa starijom djecom. Uparite svako dijete s “korizmenim prijateljem” koji je svetac kojem se dive. Dajte im kartice za razmjenu s različitim svecima i njihovim vrlinama. Potaknite djecu da oponašaju kvalitete svog prijatelja sveca držeći se svojih korizmenih obećanja.

Obiteljski korizmeni izazovi Učinite korizmu obiteljskom aferom postavljajući tjedne izazove u kojima svi sudjeluju. Bilo da se radi o zajedničkom volontiranju ili molitvi krunice, obavljanje aktivnosti kao obitelji njeguje podršku i odgovornost. Osim toga, to je sjajan način povezivanja i zajedničkog duhovnog rasta.

Posuda za obećanje Napravite posebnu staklenku ili kutiju u koju će djeca moći zapisivati svoja korizmena obećanja na šarene papiriće. Tijekom korizme potaknite ih da dodaju bilješke ohrabrenja ili razmišljanja o svom napretku. Na uskrsnu nedjelju okupite se kao obitelj kako biste pročitali bilješke i zajedno proslavili njihova postignuća.

Nagradite ih Umjesto tradicionalnih nagrada, uključite poticaje na temu korizme koji jačaju duhovni aspekt njihovih obećanja. Na primjer, za svaki tjedan kada ispune svoje obećanje, zarađuju “vaučer vrline” koji se može iskoristiti za aktivnosti poput vođenja obiteljske molitve, odabira dobrotvorne organizacije kojoj želite donirati ili provođenja kvalitetnog vremena s bratom ili sestrom.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er