CRKVAVJERA I DUHOVNOST

5 prekrasnih molitvenih navika za održavanje vjere živom tijekom dana

Uz veliko blago koje nam Crkva nudi u sakramentima, katolička tradicija pruža razne pobožne prakse koje nam pomažu u našem svakodnevnom hodu vjere.

Evo pet lijepih molitvenih navika za održavanje vjere živom tijekom dana:

1. Jutarnja molitva Sjajan način da započnemo dan je da ga ponudimo Bogu, povjerimo Gospodinu svoje aktivnosti i zamolimo za milost da ih dobro izvršimo. Možete koristiti bilo koju molitvu koju želite i iznijeti vlastite nakane.

2. Čitanje duhovnog štiva Jedna od najboljih opcija za duhovno čitanje su Evanđelja i dnevna liturgija, ali možete čitati i homilije, knjige o životima svetaca i Katekizam Katoličke Crkve. Dakle, znajući više o vjeri, moguće je rasti u prijateljstvu s Bogom. Općenito, preporučuje se 15 minuta za početak, ali možete ih produžiti kako se vaš duhovni život razvija.

3. Razgovor s Bogom Sveta Terezija Avilska je rekla: “Molitva nije mnogo razmišljati, već puno voljeti”, stoga nemojte ovaj trenutak vidjeti kao popis molbi ili napamet naučenih stvari koje trebate reći. Iskoristite ovaj trenutak da razgovarate s Bogom kao s prijateljem, predstavljajući svoj život, boli, radosti, borbe, snove i obitelj. Bog vas voli i sluša. Iako već zna kroz što prolazite, voli vas čuti. To također može potrajati oko 15 minuta, a možete produživati kako vam bude prirodnije.

4. Molite krunicu Uoči svoje smrti na križu, Isus je, gledajući svog ljubljenog učenika Ivana, dao njemu Mariju za svoju majku, a time smo je i svi mi, njegovi učenici, primili kao svoju majku. Ona je sigurna staza do Boga, jer zna slušati Očevu volju kao nitko drugi. Stoga njezina blizina potiče želju biti vjerni Bogu i hoditi prema svetosti. Kao Majka i Učiteljica, ona se želi brinuti za nas i voditi nas u Nebo.

5. Ispit savjesti Koliko god se borili s grijehom tijekom dana, često ranjavamo Božje srce svojim stavovima, mislima i propustima. Stoga je trenutak prije spavanja izvrsna prilika da izađemo pred Boga sa svojim slabostima, zamolimo za oproštenje i damo namjeru da sutra pokušamo biti bolji. Upamtimo: Bog nam uvijek oprašta, mi smo ti koji se umorimo od traženja oprosta. Uvijek je vrijeme za ispočetka!

“Katolik bez molitve isto je što i vojnik bez oružja.” – Sveti Josemaría Escrivá

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er