CRKVAVJERA I DUHOVNOST

5 milosti kojima je blagoslovljena obitelj koja zajedno moli krunicu naše Gospe

Pročitajte koje milosrdne vrijednosti su ova braća i sestre naučila u životu moleći krunicu s majkom.

Bridget Costello autorica je i misionarka, a na ChurchPOP portalu podijelila je priču o svojoj obitelji i što su sve naučili moleći krunicu s majkom od malih nogu, iako možda nisu uvijek bili oduševljeni time što ih je poticala na molitvu:

Odrastajući, moja braća, sestre i ja nismo mogli preći cestu u obiteljskom kombiju bez da je naša majka izvadila svoju krunicu. Nije bilo bitno s kim smo, koliko dugo je put trajao, koliko jako smo mi uzdisali, jaukali ili vrtjeli očima – krunica je izvađena i mama je bila spremna za akciju. Ne sjećam se dana da nismo, barem jednom, s majkom molili krunicu. Tada smo, priznajem, nevoljko molili s njom. Međutim, gledajući unazad, to su nam svima najdragocjenija sjećanja. Ti trenuci su nas također jako formirali te poučili životu Isusa Krista i Evanđelju.

Moleći krunicu meditirali smo nad životom Isusa Krista i, govorim sa sigurnošću, nad svima nama nadvila se milost Božja. Uime svojih sestara i braće, želim podijeliti pet milosti koje nam je svima, posredovanjem krunice, podarila Gospa.

“Onaj koji moli krunicu svaki dan nikada neće postati formalni heretik.” Sv. Louis de Montfort

Ovo je definitivno točno! Svaki od nas ima mnogo mana. Nedostatak ljubavi prema Istini nije jedna od njih. Ne samo da ljubimo Istinu, ali svi mi, nas petero, radosno dijelimo Istinu s drugima.

“Obitelj koja moli zajedno, ostaje zajedno.” O. Patrick Peyton

Svi smo ostali bliski jedni s drugima, sestre i braća, nećakinje i nećaci. Nema neugodnosti, podjela ni drame među nama. Naravno, ponekad se prepiremo, ali to je vrlo rijetko i uvijek ih brzo riješimo.

“Sveta krunica moćno je oružje. Koristite ju sa samopouzdanjem i bit ćete oduševljeni rezultatom.” Sv. Josemaría Escrivá

Kao obitelj imamo svojih poteškoća. U najtežim trenucima uvijek se uzdamo u krunicu i nekako nam Bog uvijek uspije podariti smijeh i mir, čak i usred najtežih životnih borbi. I neovisno o tome koliko često griješimo, sakramenti nas uvijek iznova pozivaju na pomirenje s Kristom, njegovom Crkvom i na međusobno pomirenje.

“Kada ljudi vole i mole krunicu, shvate da ih ona čini boljima.” Sv. Antun Marija Klaret

Daleko smo od savršenstva, to je sigurno. Ali  svi smo bolji nego što smo nekada bili, ali ne toliko dobri koliko se nadamo i želimo biti. Uz moćno posredovanje naše Gospe, svi se nadamo postati svecima! Krunica je svakako otvorila naša srca Božjem milosrđu da postanemo sve za što nas je On stvorio.

“Krunica mi je najdraža molitva.” Papa sv. Ivan Pavao II.

Krunica je definitivno najdraža molitva naše obitelji. Moja braća i sestre sada je mole sa svojom djecom. Moj nećak Pete zapravo sada sam vadi svoju krunicu ako ga pitate: “Gdje ti je oružje?” Ima deset godina i sam dnevno moli krunicu.

Hvala Bogu na milosrđu svete krunice, ponajviše u mojoj obitelji. Krunica je kristocentrična, jednostavna, moćna molitva kroz koju našu obitelj Gospa obdaruje milosrđem, mirom i radošću. Krunica je molitva autentičnog razgovora poteklog iz srca. Krunica je predivna.

Molite krunicu s vašom obitelji, prijateljima i zajednicom jer: “Gdje je krunica tamo je i Majka Božja, a gdje je Majka Božja, tamo je sigurno i Isus s njom, a gdje je Isus tamo je Bog, tamo je sve.”

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button