CRKVAVJERA I DUHOVNOST

Svetac objasnio gdje na zemlji možemo pronaći živog Isusa

“I ako želiš nastaviti razgovor s Bogom, možeš ga pronaći u svom srcu. Sada to nije Isus Krist, druga osoba Presvetog Trojstva, Bog i čovjek. To je Sveti Duh, Otac i Sin, to je Trojstvo u tvojoj duši, i tamo idi traži Boga, u osami svoje duše”, rekao je sv. Josemaría Escrivá.

Da bi se nekog voljelo, moramo pronaći, upoznati ga, smijati se i trpjeti s njim. I upravo je to potrebno činiti sa Isusom Kristom. No, sveti Josemaría nam poručuje da Isusu svakodnevno ponavljamo: “Ja vjerujem u tebe, moja je nada u tebi, ja te ljubim, ja želim biti dugo tvoj prijatelj…“

Kako se još više zaljubiti u Krista?

Razgovarajući s njim, moja kćeri. Ova osoba voli našeg Gospodina, i pita kako da Krista ljubi još više. Pa, upoznajući ga. To je kao kad se mi zaljubimo u drugoga. Zaručeni par raste u ljubavi upoznavajući se međusobno. Naši roditelji su prije ženidbe prošli kroz vrijeme pripreme, i to uopće nije loše, učinjeno s razboritošću, to ide jako dobro. I to je nužnost. Razgovarajući jedan s drugim. I tako trebaš razgovarati s Isusom.

Znaš li gdje ga možeš pronaći? U malenoj hostiji.

Znaš li gdje ga možeš pronaći? U malenoj hostiji. Nakon posvećenja svećenika On se nalazi tamo, sa svojim tijelom i svojom krvlju, sa svojom dušom i svojim božanstvom. Ne znam ni sam koliko sam puta do sada ovo isto ponovio. Sretan sam što činim ovu ispovijest vjere. I ti to isto čini, kćeri moja, i reci Isusu: “Sine svete Marije, moje Majke, koji si uzeo tijelo u krilu Djevice, naše Gospe, vjerujem u tebe, ufam se u te, volim te, dugo želim biti tvoja prijateljica…”

Imaš mogućnost razgovarati s Bogom, možeš ga lako pronaći, kada god to želiš, isto tako s našom Gospom, koja ćete slušati s neba.

I uzimaj pričest, a poslije govori što god želiš. I ako se možeš susresti s njim i pronaći Ga svaki dan  pa bilo to i nekoliko sekundi pred svetohraništem u crkvi i klekni na koljena i reci mu: “Gospodine ja te obožavam i volim te i želim činiti zadovoljštinu za one koji te vrijeđaju.” Kako je to divno! I ako želiš nastaviti razgovor s Bogom, i možeš ga pronaći u svom srcu. Sada to nije Isus Krist, druga osoba Presvetog Trojstva, Bog i čovjek. To je Sveti Duh, Otac i Sin, to je Trojstvo u tvojoj duši, i tamo idi traži Boga, u osami svoje duše. Imaš mogućnost razgovarati s Bogom, kada god to želiš, isto tako s našom Gospom, koja ćete slušati s neba.

www.medjugorje-news.com/hkm.hr

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Također pročitajte
Close
Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er