MEĐUGORJE

35 svećenika iz Latinske Amerike na hodočašću u Međugorju

Trideset pet svećenika iz Latinske Amerike hodočastit će u Međugorje gdje će boraviti do utorka, a potom će u Franjevačkom samostanu na Badiji imati duhovnu obnovu, izvijestio je portal Radio Mir Međugorje.

”Od svećenika uvijek zahtijevamo puno, ali nikada ne mislimo da i oni trebaju vremena za sebe. Trebaju doći kao hodočasnici, a ne kao pastoralna pratnja skupini hodočasnika, a također imati vremena živjeti hodočašće kao ljudi, kao svećenici te imati svoj osobni susret s Kristom i Djevicom”, kazali su organizatori ovoga hodočašća.

”Prinesimo ovu krunicu Gospodinu da pronađe načine za širenje Gospinih poruka u Latinskoj Americi. Svećenici su poput baklji, moraju paliti oganj Duha Svetoga gdje god idu, ali sve moraju činiti s velikom poniznošću. Recimo ponovno Gospodinu da se želimo vratiti svojoj prvoj ljubavi, a to je Bog”, kazao im je fra Danko Perutina mostarski župnik i gvardijan samostana sv. Petra i Pavla u Mostara, koji je s njima prvoga dana hodočašća molio krunicu na Podbrdu.

Svećenici iz Latinske Amerike u Međugorju / Foto: Radio Mir Međugorje

Bogati program u Hercegovini uključuje obilazak župe Međugorje i molitvenih mjesta uz pratnju vodiča, susret s međugorskim župnikom fra Zvonimirom Pavičićem, susret s provincijalom Hercegovačke franjevačke provincije fra Jozom Grbešem, posjet samostanu i crkvi na Širokom Brijegu te molitva na grobovima i ubijenih franjevaca.

Hodočasnici su danas, u petak posjetili i Informativni centar Mir Međugorje. U pratnji ravnatelja Vedrana Vidovića obišli su prostorije, blagoslovili djelatnike, a posebno ih je zanimalo kako se molitveni program uspije prevesti na tolike jezike i odakle se to radi o čemu su također informirani.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er