VJERA I DUHOVNOST

3 razloga zašto je ispovijed spasonosna milost koju svaki katolik treba

Ispovijed može promijeniti sve. Sakrament pomirenja preokreće tlo naših duša, dopuštajući sjemenu milosti da procvjeta iz pepela srama i krivnje.

3 razloga zašto je ispovijed spasonosna milost koju svaki katolik treba

1) Ispovijed je most od krivnje do milosti! Ispovijed nas poziva da svoje breme krivnje i srama položimo pred Njegove noge. Krivnja je tuga zbog onoga što smo učinili, ali sram je nagrizajući osjećaj toga tko pogrešno vjerujemo da jesmo. “Krivnja je dobra ako vas vodi Bogu, ali đavao će vas pokušati definirati vašim grijehom. Ispovijed je mjesto gdje nam Bog govori da smo više od svojih grijeha, otvarajući se Njegovom milosrđu.

2) Pokora nam donosi slobodu! Osjećaj krivnje, ako se ne obrati pozornost, može se pretvoriti u sram, ali priznanje nudi jedinstveni lijek kroz Čin kajanja. “Krivnja može poprimiti poremećene aspekte, ali u svom najzdravijem obliku radi se o obnavljanju – popravljanju štete kada znamo da smo povrijedili druge”. Pokora stoga nije kazna nego proces ozdravljenja – vraćanje dostojanstva duše i put do slobode koja se nalazi životom u Božjem milosrđu.

3) Božja ljubav upija našu sramotu! Ispovijed ima duboku sposobnost upijanja osobne sramote Božjom beskrajnom ljubavlju. Ovaj sakrament nije samo o priznavanju naših pogrešaka, već o prihvaćanju našeg identiteta kao ljubljene djece Božje, obnovljene i otkupljene. „U ispovijedi možemo iskusiti Božju ljubav…

Sveti Ivan Pavao II. je rekao: ‘Upijanje srama ljubavlju može se dogoditi u ispovjedaonici’.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er