MEĐUGORJEOSTALOVIJESTIVJERA I DUHOVNOSTZANIMLJIVOSTI

Zdrinka Vasilj: ,,Novinarstvo smatram umjetnošću koju živim punim plućima” ,,

,,Od malih nogu sam sanjala o tome da jednog dana budem novinarka, danas živim svoj san”, rekla je Zdrinka Vasilj, studentica treće godine novinarstva na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, članica HNK Mostar te voditeljica, spisateljica, spikerica, a sve kroz TV medijsku kuću u kojoj je danas zamjenica direktora ,,Maria Vision Međugorje“.

Zdrinka ističe kako joj je ova medijska kuća omogućila da pokaže sve svoje talente bez ograničavanja, da spoji novinarstvo s ljubavlju, emocijom, umjetnošću.

,,Na pitanje kako usklađujem posao koji zahtjeva potpunu predanost, fakultetske obveze i sve izvannastavne aktivnosti u isto vrijeme, a uz to sve imam normalan mladenački život odgovorim da je tajna u dobroj samoorganizaciji i planiranju svoga vremena u kojemu se u određeno vrijeme možeš posvetiti samo jednoj stvari.

Kad se radi radi se, kad se slavi slavi se.” Maria Vision Međugorje je prva međugorska televizija na hrvatskom jeziku kojoj je najveći cilj kršćanska evangelizacija. ,,Nikada nisam smatrala da je novinarstvo samo da trčiš za nekim i vučeš ga za rukav za izjavu, za mene je novinarstvo način života koji nema točnu definiciju, jer je teško riječima opisati nešto što čovjek voli”, objašnjava Zdrinka.

Još se od djetinstva isticala kroz pisanje poezije te je više puta nagrađivana za literaturne radove tijekom školovanja te je glumila u više predstava, a danas je glavna urednica emisije ,,Poziv na obraćenje” koja govori o svim bitkama kroz koje prolaze ovisnici, njihove obitelji, životu u zajednici, psihičkom i fizičkom liječenju te uz svjedočanstva bivših ovisnika i stručnih osoba pomaže svijetu ukazati na veliki problem izazvan ovisnostima.

,,Za novinarstvo je najbitnije da je novinar komunikativna osoba i da se ne stidi pristupiti nekome, smatram i da se greške koje novinar napravi mogu lakše oprostiti uz spontanost i opuštenost novinara i najbitnije je i pred kamerom ostati svoj, sve ostalo dolazi s iskustvom”, poručuje Zdrinka koja sve zaljubljenike u novinarstvo poziva da ne odustaju od svojih snova te da se bore da novinarstvo zajedničkim snagama ostane ,,sedma sila”.

www.medjugorje-news.com/ Autor: Renata Previšić

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er