OSTALOVIJESTIZANIMLJIVOSTI

(VIDEO) Američka organizacija razotkrila zaposlenike Facebooka koji priznaju….

Tim Jamesa O’Keefe-a udruženih u Projektu Veritas objavili su snimke koje prikazuju zaposlenika Facebooka koji priznaje namjernu političku pristranost, cenzuru Trumpovih pristaša, kao i diskriminaciju konzervativnih muškaraca.

Zviždač Ryan Hartwig javio se Veritasu te potvrdio pristranosti i diskriminacije u tvrtki. Skrivena snimka kamere razotkriva mnoštvo zaposlenika Facebooka koji priznaju političku pristranost.

Projekt Veritas, predstavlja konzervativnu skupinu koja tajnim snimkama nastoji razotkriti “liberalne pristranosti i korupciju”. Njihov osnivač James O’Keefe na društvenim mrežama upozorava javnost na pristranost liberalnih medija te anti-Trumpovsku kampanju u nizu organizacija, između ostalog i na mreži CNN.

Na snimci se može čuti i Steve Grimmett, vođa tima za pregled sadržaja na Facebooku, kako uspoređuje MAGA pokret (prema Trumpovom sloganu ‘Make America Great Again’ op.a) s „nacistima“ i „Hitlerom“. Grimmett govori novinaru zviždaču kako nadzire “organizacije mržnje”, aludirajući na Trumpove pristaše, prenosi Breitbart.

Drugi zaposlenik se složio da tvrtka “100%” favorizira lijevu stranu”.

Također se može čuti zaposlenik Facebooka kako govori da bi dobio otkaz da dođe u majici sa sloganom predsjednika Donalda Trumpa.

“Kad bih ušao u majici MAGA ili kapi, otpustili bi me”, kaže, priznajući političku diskriminaciju i zastrašivanje u tvrtki.

U daljnjim tajnim snimkama čuje se stariji voditelj ljudskih potencijala Facebooka Leslie Brown koji priznaje kako je tvrtki lakše otpustiti bijele muškarce jer nisu u mogućnosti tužiti tvrtku zbog diskriminacije.

“Uspjeli su ga otpustiti bez brige o diskriminaciji …” kaže zviždač.

“Točno točno. Jer je bijelac. Da, bijelac. Dakle, nema problema. “, potvrdio je Leslie Brown, stariji menadžer za ljudske resurse unutar Facebooka.

Američki predsjednik Donald Trump potpisao je krajem svibnja uredbu kojom želi ograničiti zaštitu društvenih mreža i slobodu koju imaju u moderiranju svojih sadržaja.

“Imaju nekontroliranu moć da cenzuriraju, uređuju, skrivaju i mijenjaju sve oblike komunikacije između pojedinaca i široke publike”, ocijenio je spomenuvši velike tvrtke u Silicijskoj dolini.

Trump je, podsjetimo, već upozoravao na političku pristranost tehnoloških platformi (Facebooka, ali i Twittera) te u jednoj objavi napisao:

“Republikanci osjećaju da platforme društvenih medija posve utišavaju glasove konzervativaca.”

“Snažno ćemo ih regulirati ili zatvoriti, prije nego što ikada dopustimo da se to dogodi. Počnite se pošteno ponašati, odmah’, poručio je Trump.

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er