MOLITVEVJERA I DUHOVNOSTZANIMLJIVOSTI

Ne želite biti rob svojih loših navika? Evo kako ih se možete osloboditi

Ako ne želite biti rob svojih loših navika i želite promjenu, na dobrom ste putu. Bog vas želi osloboditi svega lošega!

Loša navika je nešto što činimo redovito, što nas čvrsto drži u naručju da se ne možemo sami osloboditi. Može nas čak i uništiti, ako uključuje nešto opasno ili destruktivno, poput ispijanja alkohola ili nekontroliranog bijesa.

Biblija sigurno ima puno toga za reći o lošim navikama, jer Bog ne želi da budemo robovi bilo čemu što nanosi štetu nama ili onima oko nas.

Ne suobličujte se ovomu svijetu, nego se preobrazujte obnavljanjem svoje pameti da mognete razabirati što je volja Božja, što li je dobro, Bogu milo, savršeno. (Rimljanima 12, 2)

Vezani članci

U ekstremnim slučajevima, svaka navika koja nas zarobljava može biti vrlo smrtonosna. Juda, jedan od Isusovih učenika, bio je tajni rob pohlepe; Biblija kaže da je čak ukrao dio novca koji se davao za podršku Isusovoj službi: “… kako je imao kesu, kradom je uzimao što se u nju stavljalo” (Ivan 12, 6). Vremenom ga je njegova uobičajena pohlepa uništila, jer ga je natjerala da izda Isusa za trideset srebrnjaka i na kraju počini samoubojstvo.

Jeste li postali rob neke loše navike?

Ako je to slučaj, suočite se s tim iskreno i obratite se Bogu za pomoć koja vam je potrebna. Bog te voli i Krist je dao svoj život za tebe – ne samo da ti oprosti, već i da te oslobodi ropstva grijeha. Isus je rekao: “Ako vas Sin oslobodi, doista ćete biti slobodni” (Ivan 8, 36).OGLAS

Apostol Pavao je napisao: “Ne znate li: ako se komu predate za robove, na poslušnost, robovi ste onoga koga slušate: bilo grijeha – na smrt, bilo poslušnosti – na pravednost” (Rimljanima 6, 16). Ako ne preuzmemo odgovornost za vlastite misli i postupke, nitko drugi to neće.

5 savjeta za okretanje od loše navike

1. Priznajte problem

To je često najteži dio. Možda za to nismo u potpunosti krivi. Problem je možda u navici koju smo naučili u ranom djetinjstvu. No, znači li to da bismo trebali nastaviti s tim živjeti? Nikako! Trebali bismo biti sigurni da zaista želimo razbiti naviku.

2. Potražite Božju pomoć

Promjena je teška, a neke bitne promjene mogu se izvršiti samo uz Božju pomoć. Bog poznaje borbu s kojom se susrećemo i potiče nas da mu se obratimo za pomoć koja nam je potrebna.

Ta nemamo takva Velikog svećenika koji ne bi mogao biti supatnik u našim slabostima, nego poput nas iskušavana svime, osim grijehom. Pristupajmo dakle smjelo Prijestolju milosti da primimo milosrđe i milost nađemo za pomoć u pravi čas! (Hebrejima 4, 15-16)OGLAS

3. Obvežite se na promjene

Nećemo se početi mijenjati dok se ne obvežemo na promjene. Ako se zaista ne želimo promijeniti, to se jednostavno neće dogoditi. Možemo privremeno prekinuti naviku, ali ona će se vratiti.

4. Zamijenite nepoželjnu naviku poželjnom navikom

Često ostajemo upleteni u nepoželjne navike samo zato što svoju energiju ne usmjeravamo prema nečemu drugom. Nova, dobra navika više je nego “zamjena” za naviku koju želimo razbiti. To bi trebalo biti drugačija, pozitivna akcija prema kojoj usmjeravamo svoju energiju.

5. Tražite podršku od drugih

Podijelite vaš problem s osobom koja je iskreni vjernik i koja vam je bliska. Bit će vam lakše kada znate da vas netko razumije i moli se za vas.

Bolje je dvojici nego jednome, jer imaju bolju plaću za svoj trud. Padne li jedan, drugi će ga podići; a teško jednomu! Ako padne, nema nikoga da ga podigne. (Propovjednik 4, 9-10)OGLAS

Ne samo da pomaže da imate nekoga na svojoj strani, već pomaže i da netko s vama slavi pobjede na putu!

Molitva za oslobođenje od loše navike

Nebeski Oče, znaš sve moje slabosti i nedostatke. Osjećam se toliko nedostojno da stojim pred Tobom. Želim vjerovati Tvojoj Riječi koja kaže da ljubiš grešnike. Približavam se Tvom prijestolju milosti moleći za Tvoje milosrđe i pomoć, jer ne želim biti rob loših navika.

Oče, priznajem da u vlastitoj snazi ​​jednostavno ne mogu prevladati ovu grešnu naviku (navedite točno vaš problem). Ali čeznem da vodim čist i ugodan život pred Tobom. Tako sam bespomoćan i teško mi je odoljeti iskušenjima koja mi se nađu na putu. Trebam Tvoju pomoć!

Molim Te, očisti me i ispuni Duhom Svetim koji me može ojačati da se ponovno ne vratim lošoj navici. Neka me Tvoj Duh vodi i čuva od spoticanja. Oče, preuzmi potpunu kontrolu nad mojim mislima i srcem!

Neka moje oči budu uvijek na Tebi, jer bez Tebe ne mogu ništa. Imaš svu vlast na nebu i na zemlji i molim Te da zaštitiš moj um i tijelo i oslobodiš me svega lošeg. U Isusovo ime, amen!

www.medjugorje-news.com/novizivot.net

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er