BiHVIJESTI

Zbog pogoršane epidemiološke situacije u ŽZH kraj nastave u petak

Zbog pogoršane epidemiološke situacije, nastava se u ŽZH završava u petak 26. ožujka. Prema neslužbenim informacijama doznajemo da će učenici do petka dobiti zadatke koje trebaju predati profesorima na pregled nakon praznika. Ukoliko se situacija poboljša, učenici se u školske klupe vraćaju nakon uskršnjih praznika.

Županija Zapadnohercegovačka donijela je ovu odluku na temelju mišljenja županijskog Zavoda za javno zdravstvo. Odluka je donesena s ciljem sprječavanja širenja koronavirusa zbog izuzetno pogoršane situacije u županiji. Upućen je i apel građanima da se pridržavaju preporučenih epidemioloških mjera.

Naredba kojom je ograničeno kretanje građana na cijelom teritoriju Federacije BiH od 21 sat do 5 sati, danas stupa na snagu. Od ove naredbe izuzeti su svi uposlenici uključeni u provođenje mjera i aktivnosti na rješavanju epidemije COVlD-19 na području FBiH, oni kojima se proces rada odvija u smjenama, međugradski i međunarodni prijevoz putnika, taksi služba, kao i vozači teretnih vozila u domaćem i međunarodnom transportu. Prema naredbama i preporukama Kriznog stožera Federalnog miistarstva zdravstva, a koje je jučer usvojila Vlada FBiH, dozvoljeno je okupljanje ne više od 20 ljudi u zatvorenom i na otvorenom prostoru, a sva ta okupljanja moraju se odvijati u prostoru koji omogućuje obveznu fizičku distancu od najmanje dva metra između osoba (osim članova istog domaćinstva).

Vladama županija, odnosno županijskim stožerima ministarstava zdravstva naređeno je uvođenje restriktivnijih mjera na osnovu procjene epidemiološke situacije u županiji, odnosno općini, uz redovno obavještavanje Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva. Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva zadužen je da prije isteka datog roka sagleda kompletnu epidemiološku situaciju COVID-19 u FBiH i sačini procjenu rizika, a radi razmatranja mogućnosti i potrebe izmjene naredbi i preporuka, te Vladi FBiH dostavi prijedlog novih naredbi i preporuka. U skladu sa zaključkom od 8. siječnja 2021., Federalna vlada će izvijestiti Parlament FBiH o epidemiološkoj situaciji u Federaciji BiH i mjerama Vlade FBiH donesenim radi zaštite zdravlja gradana i smanjenja rizika za širenje virusa.

www.medjugorje-news.com/ vecernji.ba

Vezani članci

Back to top button